Πολιτική|01.10.2019 19:14

Στη Διάσκεψη των Προέδρων οι προτάσεις Τσιάρα για τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Σοφία Σπίγγου

Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα βρεθούν τα έξι πρόσωπα που πρότεινε στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, για τη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά την αποχώρηση στο τέλος του μήνα της σημερινής προέδρου, Ανδρονίκης Θεοτοκάτου, η οποία συμπλήρωσε το ανώτατο προβλεπόμενο όριο στη θέση της προέδρου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, δηλαδή την τετραετία.

Με την ίδια πρόταση, ο υπουργός Δικαιοσύνης παρείχε και μια λίστα 14 αρεοπαγιτών προκειμένου πέντε εξ αυτών να προαχθούν σε θέση αντιπροέδρου του Αρείου πάγου. Η πρόταση του κ. Τσιάρα θα προωθηθεί προς τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η οποία θα γνωμοδοτήσει, ενώ στη συνέχεια ο υπουργός θα προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο -το οποίο θα έχει και τον τελικό λόγο- τους δικαστές που θα καλύψουν τις κενές θέσεις.

Για τον θώκο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο υπουργός Δικαιοσύνης πρότεινε τους έξι αρχαιοτέρους αντιπροέδρους στην επετηρίδα, οι οποίοι είναι οι εξής: 

Ιωάννης Σαρμάς,  Σωτηρία Ντούνη, Γεωργία Μαραγκού, Αγγελική Μαυρουδή, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και Μαρία Αθανασοπούλου.

Για την πλήρωση των θέσεων των αντιπροέδρων του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο κ. Τσιάρας πρότεινε με σειρά αρχαιότητας τους εξής: Μαρία Βαρελά, Γεώργιo Κovτό,  Ασπασία Μαγιάκoυ, Αρτεμισία Παvαγιώτoυ,   Αλτάvα Κoκκoβoύ, Χρήστo Βρυvιώτη, Δημήτριo Γεώργα, Γεώργιo Αvαστασάκo, Iωάvvη Μαγγίvα, Διovυσία Μπιτζoύvη, Γεώργιo Χoϊμέ, Μαρία Νικoλακέα, Αβρoκόμη Θoύα και Γεώργιo Παπαηλιάδη.

Διάσκεψη Προέδρων της Βουλήςελεγκτικό συνέδριοΚώστας Τσιάρας