Πολιτική|01.10.2019 22:30

Μήνυση Μελισσανίδη στον δήμαρχο Κερατσινίου

Αντώνης Γκιόκας

Σε μία κίνηση που προκαλεί αλγεινή εντύπωση προχώρησε η εταιρία Oil One, συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, που έκανε μήνυση και αγωγή στον Χρήστο Βρεττάκο.

Η εταιρία ζητάει το ποσό των 500.000 από τον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά και την επιβολή φυλάκισης για έναν χρόνο.

Όπως αναφέρουν από το περιβάλλον του Βρεττάκου, τέτοιες κινήσεις «επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τον αγώνα της τοπικής κοινωνίας για ένα καλύτερο μέλλον και να στείλει το μήνυμα ότι τα συμφέροντα των επιχειρηματιών βρίσκονται πάνω από τις ζζωές των ανθρώπων».

Την ενέργεια της εταιρίας καταδίκασε η βουλευτίνα ΄Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, δηλώνοντας πως αυτή «υποδηλώνει διάθεση φίμωσης των αιρετών και του κινήματος των πολιτών που από κοινού αγωνιζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια ενάντια στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής μας, και είναι απαράδεκτη».

Ταυτόχρονα, καταδίκασε «τον επιχειρούμενο καθολικό εκφοβισμό με δικαστικά μέσα και επαναλαμβάνω προς πάσα κατεύθυνση, πως η κοινωνία μας εδώ απαιτεί - γιατί προπάντων το δικαιούται - οριστική απομάκρυνση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων δίπλα από τα σπίτια και τα σχολειά μας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», ζητώντας να αποσυρθεί άμεσα η μήνυση και η αγωγή.

Κάθε μέρα ζούμε και κάτι καινούργιο…

Δημήτρης Μελισσανίδηςδήμος Κερατσινίουπαραπολιτικά