Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις για τις συντάξεις
Newsroom«Η κυβέρνηση και μερίδα των μέσων ενημέρωσης επιχειρούν για ακόμη μία φορά να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις και να καλλιεργήσουν φόβο στους συνταξιούχους, σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων» τονίζει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Αχτσιόγλου επισημαίνει «για την αποκατάσταση της αλήθειας»:
- Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε οριστικά και αμετάκλητα ήδη από το 2018 τη μείωση της προσωπικής διαφοράς και τις σχετικές περικοπές στις συντάξεις που απαιτούσε το ΔΝΤ.
- Κατ’ εφαρμογή του νόμου που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε, καμία περικοπή δεν έγινε ούτε και προβλέπεται να γίνει, και οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να λαμβάνουν το ποσό που ελάμβαναν.
- Ο επανυπολογισμός λειτούργησε μόνο ευεργετικά, καθώς από 1/1/2019 πάνω από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι είδαν αυξήσεις που θα συνεχιστούν σε βάθος 5ετίας.
«Ενδεχομένως η ΝΔ να μη συμβιβάστηκε ποτέ με τα παραπάνω γεγονότα ή να έχει άλλες προθέσεις. Όπως και να ‘χει, οφείλει να σταματήσει να προσβάλλει την κοινή λογική και τους ίδιους τους συνταξιούχους» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
- Η 78χρονη του 2ου ορόφου είχε ζητήσει έλεγχο στο φυσικό αέριο έναν μήνα πριν την έκρηξη στην Πλάκα
- Θάνατος Μαζωνάκη: Παραιτήθηκαν οι συνήγοροι της κατηγορούμενης ιατρού
- Φωτιά στη Νέα Ιωνία: Τι είπε στην ΕΛΑΣ ο ιδιοκτήτης της καφετέριας - Εικόνες καταστροφής στο κτίριο
- Επική ναυμαχία στη Σομαλία: Ιρακινοί κάνουν «ντου» και απελευθερώνουν τάνκερ από πειρατές - Δείτε βίντεο