Πολιτική|04.10.2019 16:49

Υπόθεση Novartis: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προανακριτική

Σπύρος Μουρελάτος

Σύσκεψη στο Μαξίμου είχαν οι οκτώ βουλευτές που θα συμμετέχουν στην προανακριτική για την υπόθεση της Novartis από την πλευρά της ΝΔ εν όψει της συζήτησης την Τρίτη στη Βουλή. Η σύσκεψη έγινε υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη με τη συμμετοχή και του Μιχάλη Μπεκίρη, που είναι διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή, και σε αυτήν συμμετείχαν οι βουλευτές Θάνος Πλεύρης, η Ζωή Ράπτη, Γιώργος Κότσιρας, Βασίλης Υψηλάντης, Σταύρος Κελέτσης, Ιωάννης Μπουγάς.

Το μήνυμα που εκπέμπεται από τη ΝΔ είναι ότι σκοπεύει να βαδίσει σε ένα θεσμικό μονοπάτι και η προανακριτική επιτροπή που θα λειτουργήσει κανονικά, θα διερευνήσει ενδελεχώς όλα τα στοιχεία της δικογραφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του κυβερνώντος κόμματος είναι να κληθούν να καταθέσουν όλα τα εμπλεκόμενα την υπόθεση πρόσωπα. 

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η ΝΔ δεν επιθυμεί να πολώσει πολιτικά το κλίμα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός την ίδια χρονική περίοδο θα είναι στην Αίγυπτο για την τριμερή συνάντηση με την Κύπρο. Στη διαδικασία, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα είναι ο Σπύρος Λιβανός και εισηγητής ο Θάνος Πλεύρης.

Novartis caseΜέγαρο Μαξίμου