Πολιτική|05.10.2019 16:33

Ερώτηση OPEN TV στον Μάικ Πομπέο για τουρκικές γεωτρήσεις και S-400

Newsroom

Σε δυο ερωτήσεις από τον δημοσιογράφο του OPEN TV και του hellasjournal.comΜιχάλη Ιγνατίου, απάντησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων.

Στο πρώτο σκέλος, ο Μάικ Πομπέο ερωτήθηκε αν κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήθηκαν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Aνατολική Μεσόγειο και ποια ήταν η απάντησή του στο αίτημα για συμβολή των ΗΠΑ σε αυτή τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Μιλάτε για τις γεωτρήσεις στην Κύπρο. Δεν θα σας αναφέρω τι είπα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως θα σας αναφέρω τι σκέφτεται η Αμερική γι' αυτό το θέμα» είπε ο Μάικ Πομπέο και συνέχισε: «Ξεκαθαρίσαμε ότι επιχειρήσεις (γεωτρήσεις) σε διεθνή ύδατα δεν είναι αποδεκτές. Tο έχουμε επισημάνει στην Τουρκία και θα αναλάβουμε δράσεις διπλωματικές ώστε να διασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρξουν παράνομες ενέργειες από οποιαδήποτε χώρα όπου κυριαρχεί το διεθνές δίκαιο»

Το δεύτερο ερώτημα αφορούσε πώς η αγορά των S-400 από την Τουρκία σημαίνει κυρώσεις και γιατί δεν έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα.

«Ήδη κουβεντιάζουμε με τους Τούρκους και έχουμε ξεκαθαρίσει την άποψή μας για την αγορά των S-400 και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα 

ΤουρκίαΜάικ Πομπέο