Πολιτική|24.11.2018 10:31

Σκληρή γλώσσα από τον Μητσοτάκη στη Βουλή

Σπύρος Μουρελάτος

Μείζονα πολιτική σηµασία αποδίδουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα ∆ηµοκρατία στη σηµερινή εκδήλωση για την παρουσίαση της ολοκληρωµένης πρότασης του κόµµατος για όλες τις βαθµίδες της Παιδείας, η οποία, σύµφωνα µε πληροφορίες, θα λάβει τη µορφή ενός νόµου-πλαισίου, κατά τις πρώτες εβδοµάδες διακυβέρνησης της Ν∆.

Ο πρόεδρος της Ν∆ έχει ξεκαθαρίσει από τις αρχές του 2016 ότι αντιµετωπίζει την Παιδεία ως τη σηµαντικότερη επένδυση για το µέλλον της χώρας και την ασφαλέστερη εγγύηση ότι άπαντες εξασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες στην κατεύθυνση της κοινωνικής ανέλιξης. Βάσει, εξάλλου, των βέλτιστων διεθνών πρακτικών, το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης επιµένει ότι η Παιδεία αποτελεί τον πυλώνα ενός εξωστρεφούς και καινοτόµου παραγωγικού µοντέλου.

«Η άλλη, αναχρονιστική όψη του ίδιου νοµίσµατος είναι η χθεσινή εικόνα του πρωθυπουργού στη Βουλή» επισηµαίνουν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, που χαρακτηρίζουν -το λιγότερο- «ανεπαρκείς» τις εξηγήσεις, που κλήθηκε να δώσει ο κ. Τσίπρας στην επίκαιρη ερώτηση για την ανοµία στα πανεπιστήµια.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ν∆ έκανε λόγο για αφόρητη κατάσταση η οποία δεν επιδέχεται, όπως σηµείωσε, ωραιοποίηση και διερωτήθηκε, εν είδει καταγγελίας, κατά πόσον η προκλητική ανοχή που επιδεικνύει το Μέγαρο Μαξίµου έναντι των αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων και των τραµπούκων είναι, κατ’ ουσίαν, µια «ανώδυνη εκπαίδευση», όπως είπε, για την εποµένη των εκλογών ηµέρα υπό µία κυβέρνηση της Ν∆. «Συµµορίες» «Με ποιους είστε όλοι εσείς;

Με τους καθηγητές, τους φοιτητές και τους εργαζόµενους ή µε τις συµµορίες και τον υπόκοσµο των τραµπούκων» επέµεινε να ερωτά ο αρχηγός του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, για να επαναλάβει για πολλοστή φορά πως ο ίδιος και το κόµµα του θα µεριµνήσουν για την εγκαθίδρυση της νοµιµότητας και της κανονικότητας διά της κατάργησης του καθεστώτος του ασύλου µε τη σηµερινή του µορφή, αλλά και διά της απαγόρευσης της δυνατότητας κατάληψης από εξωπανεπιστηµιακά στοιχεία.

Με στόχο, εξάλλου, να καταστήσει ευκρινή τη ζοφερή πραγµατικότητα εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών, η ζωή των οποίων επηρεάζεται σε βαθµό δραµατικό από την απαράδ’εκτη σηµερινή κατάσταση των πανεπιστηµίων, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να φέρει τον κ. Τσίπρα ενώπιος ενωπίω µε τον έντονο προβληµατισµό καθηγητών και φοιτητών, επικαλούµενος επιστολές και µαρτυρίες, που περιγράφουν βανδαλισµούς, ξυλοδαρµούς και επιθέσεις.

Σε µια κίνηση υψηλού πολιτικού συµβολισµού, που σηµατοδοτεί την επιδίωξη του προέδρου της Ν∆ να ενθαρρύνει εν τοις πράγµασι την ενότητα του ελληνικού λαού, ο κ. Μητσοτάκης αναµένεται να παραστεί αύριο στους εορτασµούς για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης στον Γοργοπόταµο 

ΒουλήΚυριάκος Μητσοτάκης