Πολιτική|08.10.2019 07:24

Ο Ιάσονας Πιπίνης έγινε «Μαδουραίος»

Αντώνης Γκιόκας

Μερικές φορές η ζωή «σκηνοθετεί» πολύ ωραία σενάρια. Το «καλογυρισμένα» που σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να τα προσπεράσεις.

Όπως πιθανότατα θα θυμόσαστε, η πρώτη διπλωματική πράξη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν η αναγνώριση του «αχυράνθρωπου» του Λευκού Οίκου και επίδοξου πραξικοπηματία Χουάν Γκοαϊδο, ως Προέδρου της Βενεζουέλας.

Βέβαια, εκείνες τις ημέρες οι δυτικές κυβερνήσεις με πρώτη τη Γερμανία, ξεκίνησαν να αποκαθιστούν τις σχέσεις τους με τον εκλεγμένο Πρόεδρο της λατινοαμερικάνικης χώρας Νίκολας Μαδούρο, με αποτέλεσμα η ελληνική διπλωματία στο θέμα της Βενεζουέλας να βρεθεί διεθνώς απομονωμένη, απλά για να ικανοποιήσει τις ιδεοληψίες ορισμένων.

Μάλιστα, δημιουργήθηκε πρόβλημα και με την ελληνική διπλωματική αποστολή στη Βενεζουέλα, αφού ο νέος έλληνας πρέσβης δεν ήξερε σε ποιον θα παρέδιδε τα διαπιστευτήρια του. Στον εκλεγμένο Μαδούρο ή σε εκείνον τον εξαφανισμένο που αναγνώριζε η χώρα μας;

Φαίνεται πάντως πως η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει γέφυρες με τη Βενεζουέλα και το «καθεστώς Μαδούρο» που τόσο πολύ την ενοχλούσε. Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω τη χθεσινή επίσκεψη του Ιάσωνα Πιπίνη στη πρεσβεία της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Μάλιστα, η μοίρα του «έπαιξε» άσχημο παιχνίδι, αφού ο σύμβουλος του Μητσοτάκη υπήρξε ως δημοσιογράφος ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους της εκλεγμένης κυβέρνησης της Μπολιβοριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Τελικά, χθες αναγκάστηκε να ποζάρει κάτω από τα πορτρέτα του Ούγκο Τσάβες και του Νίκολα Μαδούρο, οδηγώντας με στο συμπέρασμα πως ο βενεζουελάνος πρέσβης στην Αθήνα έχει βαθύτατη αίσθηση του χιούμορ.

Τι ακριβώς συζήτησαν, δεν το γνωρίζω. Φαντάζομαι, πάντως, ότι δεν θα ζήτησε να αποχωρήσει από την πρεσβεία και να την παραδώσει στον αυτοανακηρυγμένο «πρέσβη του Γκουαϊδο» στην Αθήνα Εδουάρδο Παρέδες, τον οποίο ο Πιπίνης μας είχε «συστήσει» μέσα από συνέντευξη που του είχε πάρει…

Νικολάς ΜαδούροΙάσων Πιπίνηςπαραπολιτικά