Πολιτική|08.10.2019 18:16

Υπόθεση Novartis: Kρίσιμη ψηφοφορία για την προανακριτική Παπαγγελόπουλου

Newsroom

Στις 12 το βράδυ της Τρίτης θα κριθεί εάν θα παραπεμφθεί ή όχι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε προανακριτική για την υπόθεση Novartis.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις πέντε το απόγευμα κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία ζητά την έρευνα του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για την τέλεση τεσσάρων αδικημάτων (ηθική αυτουργία στα αδικήματα κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και ψευδορκίας και πρόκληση - προσφορά για την τέλεση εγκλήματος).

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής θα αναπτύξει τις θέσεις του γύρω από την πρόταση της κυβέρνησης και θα κάνει λόγο για ρεβανσιστικές τακτικές, καθώς και για πολιτική δίωξη προς το πρόσωπό σου.

Ωστόσο, από τη συζήτηση θα απουσιάζουν οι υπουργοί της κυβέρνησης, αφού ο στόχος του επιτελείου του Μαξίμου είναι να φανεί ότι δεν μπλέκεται στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Την κυβερνητική πρόταση αναμένεται να στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής που ουκ ολίγες φορές έχει κάνει λόγο για «πολιτική σκευωρία». Το ΚΚΕ θα απέχει από την ψηφοφορία, ενώ το ΜέΡΑ 25 θα κινηθεί στο «παρών». Προσώρας άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Ελληνικής Λύσης, καθώς ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του. Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει την κυβερνητική πρόταση και υψώσει ασπίδα προστασίας στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Δείτε live τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

προανακριτικήκυβέρνησηNovartisΔημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςΒουλή