Πολιτική|09.10.2019 13:59

Υπόθεση Novartis: «ΕΔΕ» σε Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής για τις διαρροές

Αντώνης Γκιόκας

Δεν είμαι σίγουρος για το αν οι «διαρροές» των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ κατά τη χθεσινή ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μπορούν να χαρακτηριστούν «έκπληξη». Όποιος συζητούσε με έμπειρους κοινοβουλευτικούς παράγοντες σίγουρα θα είχε μια ιδέα για το τι θα ακολουθούσε.

Τέλος πάντων, ό,τι έγινε έγινε και δεν αλλάζει. Σημασία έχει ότι εδώ και μερικές ώρες έχει ξεκινήσει ένας «πόλεμος» εντυπώσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και Χαριλάου Τρικούπη, με τον έναν να προσπαθεί να φορτώσει στον άλλο εκείνους που «έσπασαν» την κομματική γραμμή.

Αρχικά το Μέγαρο Μαξίμου απέδωσε τους «έξι» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν όπως τους υπέδειξαν. Απαντώντας, η Χαριλάου Τρικούπη «έδειξε» προς την πλευρά των «καραμανλικών», υπενθυμίζοντας τον ρόλο του Παπαγγελόπουλου επί των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή.

Παρά τις διαρροές, εγώ μαθαίνω ότι τόσο το Μαξίμου όσο και η Φώφη Γεννηματά προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη. Αν, μάλιστα, έχουν δίκιο οι κοινοβουλευτικοί πράκτορές μου, τότε ήδη τα προεδρεία των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων έχουν ήδη ξεκινήσει «Ένορκη Διοικητική Εξέταση», αναζητώντας τους «αντάρτες».

Δύσκολα, πάντως, θα καταφέρουν να μάθουν την αλήθεια…

προανακριτικήΔημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςNovartis