Πολιτική|25.11.2018 08:54

Σταμάτης: Eξοργισμένοι οι πολίτες με την υποτίμηση της νοημοσύνης τους

Newsroom

«Οι πολίτες όχι μόνο αντιλαμβάνονται τη νέα επιχείρηση εξαπάτησης του κ. Τσίπρα, αλλά είναι εξοργισμένοι με την υποτίμηση της νοημοσύνης τους» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δημήτρης Σταμάτης.

Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή, τονίζει πως αυτά που επιστρέφει σήμερα η κυβέρνηση «δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μικρό μέρος από αυτά που τους έχει ήδη αφαιρέσει με την ανελέητη οικονομική της πολιτική».

Απαντώντας στο ερώτημα για το θέμα των συντάξεων ο κ. Σταμάτης αναφέρει πως «πανηγυρίζει η κυβέρνηση επειδή οι δανειστές σκοπεύουν να της επιτρέψουν να μην εφαρμόσει αυτό που η ίδια ψήφισε δυο φορές στη Βουλή» και ερωτά «έναντι ποιου ανταλλάγματος άλλαξαν γνώμη οι δανειστές», συνδέοντας την παραπάνω απόφαση με τη συμφωνία των Πρεσπών και τη συμφωνία Μέρκελ-Τσίπρα για την επανείσοδο προσφύγων στη χώρα μας.

Σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Σταμάτης επαναλαμβάνει τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού με βάση της οποίες «όσους επιχείρησαν να προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή του θα τους πάει μέχρι τέλους».

Αναφορικά με το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αν και υποστηρίζει ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων» προσθέτει πως «κατηγορίες ή διαδικασίες εις βάρος πολιτικών προσώπων, ιδιαίτερα πρώην πρωθυπουργών, πρέπει να απορρέουν από αποφάσεις των οργάνων της τακτικής Δικαιοσύνης ή συνταγματικά κατοχυρωμένων Αρχών και αν στηρίζονται σε απτά γεγονότα και αξιόπιστους μάρτυρες και μαρτυρίες».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Σταμάτης απαντώντας στο ερώτημα για το εάν οι τελευταίες κινήσεις του Κινήματος Αλλαγής επηρεάσουν τυχόν μετεκλογική συνεργασία εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία λέει πως «Ελπίζω όχι» ενώ στη συνέχεια υπογραμμίζει πως σημαντικό είναι «η αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας που έχει πληγεί βάναυσα από το ετερόκλητο κυβερνητικό μόρφωμα των κ. Τσίπρα-Καμμένου».

Να αποφεύγεται η εμπλοκή του ονόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ συστήνει αυτοσυγκράτηση αλλά και αποφυγή της εμπλοκής του ονόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας που, όπως λέει, «επιδιώκει η κυβέρνηση» και σημειώνει ότι «η πόλωση και ο διχασμός είναι τοπ τελευταίο καταφύγιο των κυβερνητικών εταίρων».

Νέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑσυντάξειςΑντώνης ΣαμαράςκυβέρνησηΔημήτρης Σταμάτης