Πολιτική|14.10.2019 21:30

Ζέρβας ξανά κατά Μπουτάρη: Κάποιες αγιογραφίες έχουν κουράσει

Τίμος Φακαλής

Νέες αποστάσεις από την προηγούμενη διοίκηση Μπουτάρη  πήρε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, πως ό,τι καλό έγινε στην πόλη τα προηγούμενα χρόνια θα το διατηρήσει η διοίκησή του.  Όπως είπε «όσοι είχαν συνηθίσει ένα δήμο ή ένα δήμαρχο που θα τα έχει καλά με τον γκουβέρνο (αγαπημένη φράση του Γιάννη Μπουτάρη) να το ξεχάσουν» και συμπλήρωσε ότι «κάποιες αγιογραφίες έχουν κουράσει» φωτογραφίζοντας τον πρώην δήμαρχο.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης μπορεί και πρέπει να γίνει επισπεύδουσα δύναμη που θα ελέγχει για λογαριασμό της πόλης και θα προκαλεί θετικές εξελίξεις», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε πως κεντρική επιλογή και δέσμευση της διοίκησης του είναι ο δήμος, να ασχολείται με όλα τα ζητήματα ακόμα και με εκείνα που δεν είναι δικής του αρμοδιότητας, που λόγω ολιγωρίας και αστοχίας άλλων επιβαρύνουν την πόλη.

«Αναρωτιέμαι πολλές φορές γιατί γίνεται χαμός για μια αμφίβολη κυκλοφοριακά πεζοδρόμηση και συζητούμε για τα δικαιώματα των πεζών και ορθά για ένα πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, τη στιγμή που όλα τα πεζοδρόμια της πόλης έχουν αυτή την εικόνα. Είναι λες και δεν μας ενδιαφέρουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, μητέρες με καρότσια αλλά μας ενδιαφέρει μιας αμφίβολης αποτελεσματικότητας πεζοδρόμηση. Αυτό το βλέπω υποκριτικό και δεν τάσσομαι κατά των πεζοδρομήσεων αλλά να υπάρχουν μελέτες», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση της πόλης έκανε λόγο για εικόνα μιας παρατημένης πόλης τόσο στα θέματα του κυκλοφοριακού όσο και της παράνομης στάθμευσης και των κατειλημμένων δρόμων. 
Μιας πόλη χωρίς κανόνες και χωρίς νόμους όπου τα Σαββατοκύριακα τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος κάνουν πάρτι με τα τραπεζοκαθίσματα. «Αυτό αλλάζει. Τηρήσουμε κανόνες, κανονιστικές και όπου δεν υπάρχουν θα φτιάξουμε» ανέφερε.

«Ο στόχος που έχουμε βάλει είναι να επαναφέρουμε μια στοιχειώδη ευταξία. Δεν είναι συντηρητικός ή προοδευτικός στόχος. Δεν κάνουμε εκπτώσεις. Το αυτονόητο για το δήμο θεωρείται κάτι επαναστατικό» σημείωσε ο κ. Ζέρβας μεταξύ άλλων.  «Ο κόσμος έχει προσδοκίες – με χαροποιεί γιατί δεν έχει παραιτηθεί , δεν έχει εγκαταλείψει για μια καλύτερη ζωή» πρόσθεσε. 

Για την καθαριότητα έκανε λόγο για προληπτικό έλεγχο σε όλα τα οχήματα και επισκευή των ελαττωματικών. Σε ό,τι αφορά την δημοτική αστυνομία μίλησε για καθημερινή συνεργασία με την ΕΛΑΣ, καθώς και ότι διπλασιάστηκαν οι έλεγχοι στα καφέ και για τον αντικαπνιστικό νόμο ενώ για την στάθμευση δικύκλων επανέλαβε ότι θα διαμορφωθούν θέσεις ώστε να μην σταθμεύουν στα πεζοδρόμια.

Για έλλειψη οράματος κατηγόρησε η Νοτοπούλου τον Ζέρβα 

«Ζούμε σε μια Θεσσαλονίκη χωρίς όραμα. Αν έχει να μας το πείτε» δήλωσε από την πλευρά της η Κατερίνα Νοτοπούλου. «Η διοίκησή σας φέρνει σε μαστροχαλαστή τον τελευταίο καιρό» σχολίασε η επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας κριτική στο δόγμα «νόμος και τάξη».

Γιάννης Μπουτάρηςδήμος ΘεσσαλονίκηςΚωνσταντίνος Ζέρβας