Πολιτική|16.10.2019 15:07

Δήμαρχος Τρικάλων: Τέσσερις μήνες δωρεάν νερό στους δημότες - Τι λέει στο ethnos.gr

Τίμος Φακαλής

«Ντρεπόμουν να περάσω από τον δρόμο, γιατί ταλαιπωρήσαμε τους δημότες μας με την καθυστέρηση του έργου ανάπλασης των πεζοδρομίων στα Τρίκαλα. Δεν συνεννοήθηκαν οι υπηρεσίες μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ένα έργο που ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί σε έναν μήνα να τελειώσει ύστερα από τέσσερις, δυσκολεύοντας ξαφνικά την καθημερινότητά τους.

Γι' αυτό και αποφάσισα να στείλω μια επιστολή στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, ζητώντας τους από τη μια συγνώμη και από την άλλη να τους ενημερώσω ότι δόθηκε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης (ΔΕΥΑΤ) να προχωρήσει σε ειδική έκπτωση 100% επί των λογαριασμών του νερού» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, σχολιάζοντας τον ευρηματικό τρόπο με τον οποίο επέλεξε να απολογηθεί στους συνδημότες του. Πρόκειται για τον δήμαρχο που λάνσαρε στα Τρίκαλα τα λεωφορεία χωρίς οδηγό και εφάρμοσε πρώτος τον αντικαπνιστικό νόμο, ενώ στον δήμο του κυκλοφορούν τα περισσότερα ποδήλατα .

Όλα ξεκίνησαν μετά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών το περασμένο καλοκαίρι. Ο δήμαρχος πέρασε τυχαία από το σημείο και είδε τις υπηρεσίες του δήμου να σπάνε τα πεζοδρόμια, προχωρώντας στην ανάπλασή τους. «Τους ρώτησα αν η τεχνική υπηρεσία του δήμου έχει συνεννοηθεί με την ΔΕΥΑΤ, η οποία προγραμμάτιζε και η ίδια να κάνει εργασίες στο σημείο, αντικαθιστώντας τον αγωγό ύδρευσης».  

«Μόνο ένα ευχαριστώ»

Η απάντηση των τεχνικών υπηρεσίων ήταν αρνητική. Έκτοτε ξεκίνησε η περιπέτεια.  Εκ των υστέρων έγιναν συνεννοήσεις με τη ΔΕΥΑΤ, ωστόσο γραφειοκρατικές διαδικασίες καθυστέρησαν την εγκατάσταση του εργολάβου στο έργο κατά έναν μήνα. Το έργο «έπιασε» Αύγουστο και κάποια υλικά που απαιτούνταν για την ολοκλήρωσή του δεν μπορούσαν να βρεθούν γιατί τα εργοστάσια ήταν κλειστά λόγω θέρους. Εδώ και λίγες μέρες το έργο έχει ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο να παραδοθεί στους δημότες των Τρικάλων, ενώ τοποθετήθηκαν και οπτικές ίνες.

Για το κομφούζιο που προκλήθηκε στον δρόμο των Τρικάλων ο δήμαρχος ζήτησε συγνώμη με έναν ευρηματικό τρόπο, κοινοποιώντας στους δημότες του μία επιστολή  με την οποία τους γνωστοποιούσε, μεταξύ άλλων, ότι έδωσε εντολή στη ΔΕΥΑΤ προχωρήσει σε έκπτωση 100% των λογαριασμών νερού ως ένδειξη αναγνώρισης. Έναν μήνα μετά την αποστολή το γράμματος μόλις μόνο ένας καταστηματάρχης απάντησε στην πρωτοβουλία του δημάρχου, ευχαριστώντας τον μέσω messenger.

«Φταίγαμε γιατί δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν οι υπηρεσίες σωστά. Είναι σημαντικό ένας δήμος να ακούει, να αφουγκράζεται και να νιώθει τις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας. Εκεί βρίσκεται όλη η ουσία» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Τρικκαίων 

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, ο δήμος οφείλει να είναι πιο προσεκτικός στον προγραμματισμό και την εκτέλεση των έργων του, ενώ διαρκές δεδομένο στις δράσεις του θα πρέπει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη.

Τι έγραψε στην επιστολή του ο δήμαρχος 

«Σαφέστατα υπήρξαν αστοχίες ως προς τον ορθό προγραμματισμό και την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών παρά του ότι το τελείωμά τους αφενός τα έργα θα προσδώσουν μια διαφορετική και αρκούντως προσβάσιμη κατάσταση στα πεζοδρόμια αφετέρου θα αναβαθμίσουν την παρεχόμενη ποιότητα του νερού από την γενόμενη αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης. 

Με δεδομένη την πολύμηνη ταλαιπωρία σας και ως έμπρακτο δείγμα συγνώμης θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι δόθηκε εντολή προς την αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης ώστε στο αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε ειδική έκπτωση 100% επί των λογαριασμών ύδρευσης...».

νερόδήμαρχος Τρικκαίων