Πολιτική|16.10.2019 15:37

Λαφαζάνης: Ψέματα του Ολάντ το τύπωμα δραχμών στη Ρωσία

Newsroom

Συνεχίζεται το σίριαλ στον απόηχο των δηλώσεων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, το βράδυ της Δευτέρας στην παρουσίαση του βιβλίου των Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού «Η τελευταία μπλόφα».

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «ψέματα» όσα είπε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, για τύπωμα δραχμών στη Ρωσία και είπε ότι ο μοναδικός που είχε επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν ο ίδιος.

«Επαγγελματίας ψεύτης ήταν, έφαγε κλοτσιά από τον γαλλικό λαό και τώρα δεν ξέρει πού είναι» ανέφερε. «O Tσίπρας τον είπε σε ανύποπτο χρόνο "Ολαντρέου", γιατί ήταν ψεύτης ο άνθρωπος, και μετά το μετάνιωσε και πήγαινε και του ξεσκόνιζε τα παπούτσια» συμπλήρωσε. «Όλη αυτή είναι ιστορία για αγρίους, είναι της πλάκας και δείχνει ότι αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον, δεν εξετάζει τίποτα… Δεν τον πήρα εγώ τον Πούτιν, και ήταν αδύνατο να πάρει άλλος…» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Το σχέδιο που είχαμε ήταν... αυταπάτες

Από την άλλη, ο κ. Λαφαζάνης σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση (σ.σ.: είπε πως ήταν εύλογο να υπάρχει μια έλλειψη ετοιμότητας»). «Βεβαίως, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σχέδιο… Το σχέδιο ήταν αυταπάτες» είπε και πρόσθεσε πως στη διαπραγμάτευση του 2015 «πήγαμε χωρίς σχέδιο». «Εγώ έδινα μάχη στη βάση της κατάργησης των μνημονίων. Εγώ έλεγα το μεν, οι άλλοι το δε» τόνισε ακόμη. 

«Το σχέδιο που είχαμε ήταν αυταπάτες… Αυτό που είπε ο Τσίπρας. Τους έλεγα: "Αυτά περί σκληρής διαπραγμάτευσης που λέτε είναι αφέλειες, δεν θα πειστούν με σκληρή διαπραγμάτευση", πρέπει να έχουμε εναλλακτική λύση. Tα είχα πει αυτά από τις 2 Δεκεμβρίου του '16» ανέφερε ο πρώην υπουργός.

«Ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη άκουγαν έξοδο από το ευρωπαϊκό νόμισμα και πάθαιναν σοκ και αλλεργία. Τους το έλεγα "πρέπει να πάμε στο εθνικό μας νόμισμα, να το βάλουμε στο τραπέζι, να έχουμε εναλλακτική λύση» κατέληξε.

Φρανσουά ΟλάντΓιάννης ΣτουρνάραςΔραχμήΠαναγιώτης Λαφαζάνης