Πολιτική|17.10.2019 11:52

Υπουργείο Παιδείας: «Κινδύνεψε η διαδικασία των μετεγγραφών φοιτητών»

Νικολίτσα Τρίγκα

Ευθύνες στον προηγούμενο υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ρίχνει η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές των φοιτητών με την κατηγορία ότι «διακυβεύτηκε» η ομαλή διαδικασία του θεσμού.

Μια μέρα μετά τη έναρξη της διαδικασίας μετεγγραφών (σ.σ ξεκίνησε χτες Τετάρτη η κατάθεση των αιτήσεων) για τη φετινή χρονιά, ο υφυπουργός Παιδείας  Β. Διγαλάκης, στράφηκε κατά των «νόμων Γαβρόγλου».

Ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε σήμερα ότι «η φετινή διαδικασία προετοιμασίας και λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα. Η δυσκολία αυτή συνδέεται άμεσα με τον τρόπο με τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση και ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας άλλαξαν τον ακαδημαϊκό χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης, ακόμα και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό η ανομοιομορφία των νομοθετικών διατάξεων των συγχωνεύσεων Πανεπιστημίων – ΤΕΙ, καθώς και η έλλειψη μελέτης για τη διαδικασία υλοποίησής τους, προκάλεσαν πολύ μεγάλα προβλήματα στο προσωπικό και τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, όπως και στο αρμόδιο προσωπικό του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, διακυβεύοντας έτσι την ομαλή διαδικασία του θεσμού των μετεγγραφών.

Ο κ. Διγαλάκης τόνισε επίσης ότι «προτεραιότητά μας ήταν και είναι να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή λειτουργικότητα της ηλεκτρονικής εφαρμογής των μετεγγραφών στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα με τα προηγούμενα έτη. Στη σχετική εγκύκλιο ενημερώνουμε για τους όρους και τις προϋποθέσεις του πλαισίου των μετεγγραφών, και επισημαίνουμε εκείνες τις κατηγορίες φοιτητών οι οποίοι δεν δύνανται φέτος να αιτηθούν μετεγγραφής εξαιτίας του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Ο υφυπουργός, μάλιστα, αναφέρθηκε και στο προσωπικό του υπουργείου, λέγοντας ότι εργάστηκε με ταχείς ρυθμούς για την υλοποίηση των απαιτούμενων προσαρμογών και τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που έκαναν.

υπουργείο παιδείας Έρευνας και ΘρησκευμάτωνμετεγγραφέςΚώστας Γαβρόγλουφοιτητές