Πολιτική|17.10.2019 12:04

Υπόθεση Novartis: Στον εισαγγελέα για κατάθεση ο Νίκος Μανιαδάκης

Σοφία Φασουλάκη

Το κατώφλι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζάχαρη, πέρασε ο Νίκος Μανιαδάκης, το πρόσωπο που αρχικά είχε το κωδικό όνομα «Γιάννης Αναστασίου», καθώς ήταν προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis, αλλά στη συνέχεια μετατράπηκε σε κατηγορούμενο από τους εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Ο αντεισαγγελέας τον κάλεσε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για τους χειρισμούς των εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς μετά τις καταγγελίες που έκανε ο ίδιος σε τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και τη μήνυσή του σε βάρος τους. Ειδικότερα, ο Νίκος Μανιαδακης έχει καταγγείλει ότι δέχτηκε πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα τα οποία ήταν υπό έρευνα.

«Ξεκίνησε μια διαδικασία ασκήσεως έντονων, επανειλημμένων και επίμονων πιέσεων προς το πρόσωπό μου, προκειμένου να μοιραστώ με τους εισαγγελείς πληροφορίες και μαρτυρίες αναφορικά με έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων» ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του, υποστηρίζοντας ότι του ασκούνταν πιέσεις για να βάλει στο κάδρο της υπόθεσης τον Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Στουρνάρα.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ ο κύκλος θα ανοίξει και με άλλα πρόσωπα.

σκάνδαλο NovartisΝίκος Μανιαδάκης