Πολιτική|18.10.2019 10:29

Εκδήλωση-συζήτηση στην Αθήνα στις 21 Οκτωβρίου για το Κυπριακό

Newsroom

Το Κυπριακό, ως πληγή όχι μόνο για τον ελληνισμό αλλά και για τη διεθνή νομιμότητα, παραμένει ανοιχτό εδώ και 45 χρόνια. Ως πρόκληση κατέχει μάλιστα κεντρική θέση επηρεάζοντας τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το Κυπριακό παραμένει όμως «ανοιχτό» και ως προοπτική, ως ένα πρόβλημα που χρειάζεται λύση, μια λύση που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο προς ένα από κάθε άποψη καλύτερο μέλλον.

Το Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων-ΚΕΔΙΣΑ έρχεται να διοργανώσει μια άκρως επίκαιρη εκδήλωση με θέμα: «Κυπριακό: Προκλήσεις & Προοπτικές». Και αυτό, ακριβώς την ώρα που η κυπριακή διένεξη εισέρχεται σε μια φάση αναγεννημένης κινητικότητας, για πρώτη φορά έπειτα από την κατάρρευση των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας το 2017.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα στην Αθήνα τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, και ώρα 17.00-21.00 στο Amalia Hotel Athens (Αίθουσα Rose-Ισόγειο)  επί της Λεωφόρου Αμαλίας 10 (πλησίον σταθμού μετρό «Σύνταγμα»).

Είσοδος ελεύθερη

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Προσέλευση: 16:30-17:00

Έναρξη: 17:00

Χαιρετισμός–Εισαγωγική Ομιλία : Ανδρέας Γ. Μπανούτσος (Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ)

Πρώτο πάνελ (17.00-19.00) Συντονιστής: Κώστας Μαρδάς (Δημοσιογράφος – Συγγραφέας)

Τάσος Χατζηβασιλείου (Βουλευτής ΝΔ – Γραμματέας Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου)

Κώστας Ζαχαριάδης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)

Σπύρος Καρανικόλας (Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ)

Δεύτερο πάνελ (19.00-21.00) Συντονιστής: Γιώργος Σκαφιδάς (Δημοσιογράφος-Εφημερίδα «Έθνος»)

Ιωάννης Βαληνάκης (τ. Υφυπουργός Εξωτερικών, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων & Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας J.Monnet-ΕΚΠΑ)

Περικλής Νεάρχου (Πρέσβης ε. τ.)

Λάμπρος Τζούμης (Αντιστράτηγος ε. α.–τ. Εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ)

ΚυπριακόΚΕΔΙΣΑεκδήλωση