Πολιτική|20.10.2019 17:10

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάπτυξη με μοχλό τον πολιτισμό (vid)

Newsroom

Τη δέσμευσή του για την υλοποίηση των παρεμβάσεων που αφορούν στις υποδομές, αλλά και στη διαχείριση των απορριμμάτων, έδωσε από τη Μάνη ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την τελετή εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας του φιλέλληνα Πάτρικ Λι Φέρμορ, εξέφρασε τη στήριξη της κυβέρνησης στις πρωτοβουλίες για τον πολιτισμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  συμβάλλουν στον μεγάλο στόχο της ανάπτυξης.

Μιλώντας για τον Φέρμορ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «όλοι οι Έλληνες τού χρωστάμε, αλλά εγώ ως Κρητικός νιώθω διπλό το χρέος, γιατί ο ‘’Πάντι’’, όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής και για δύο χρόνια ήταν ο Μιχάλης, υποτίθεται ο βοσκός των βουνών της Κρήτης, που υπήρξε και ο σύνδεσμος των συμμάχων με την αντίσταση στο νησί και βέβαια ο ενορχηστρωτής της μεγάλης και εμβληματικής επιχείρησης στην ιστορία του B' Παγκοσμίου Πολέμου, δηλαδή της απαγωγής του Γερμανού στρατηγού, Χάινριχ Κράιπε».

Όπως προσέθεσε, «η εντυπωσιακή αυτή ενέργεια αναπτέρωσε τότε το ηθικό όλων των ελεύθερων συνειδήσεων στην Ελλάδα, αλλά και παντού στον κόσμο».

Ο πρωθυπουργός περιόδευσε στην περιοχή στην οποία - για ακόμη μια χρονιά - αναβίωσε η ιστορική ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΠάτρικ Λι φέρμορ