Πολιτική|25.11.2018 20:11

ΚΚΕ: Κατάμεστο το ΣΕΦ για τα 100 χρόνια του κόμματος - Ομιλία Κουτσούμπα

Newsroom

Καρφίτσα δεν έπεφτε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εκεί που το ΚΚΕ, γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Οι εξέδρες, αλλά και ο υπό κανονικές συνθήκες αγωνιστικός χώρος του ΣΕΦ ήταν κατάμεστος από τα μέλη και τους υποστηρικτές του ΚΚΕ με τον γ.γ. του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα να δίνει το στίγμα για τη νέα εποχή: «Έχουμε ήδη ανοίξει πανιά στον νέο αιώνα με τα γνωστά σύμβολά μας, το σφυρί και το δρεπάνι, με τις αρχές μας, την Μαρξιστική - Λενινιστική, την κομμουνιστική ιδεολογία, το σύγχρονο πρόγραμμά μας και την κόκκινη σημαία ψηλά να ανεμίζει: «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε». «Έχουμε ήδη ανοίξει πανιά στον αιώνα που κυλά, στην εποχή του αναγκαίου περάσματος από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό» υπογράμμισε ο Κουτσούμπας.

Σημείωσε ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το ΚΚΕ η παρουσία απόψε εκπροσώπων 91 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από όλα τα σημεία της γης, και απέτισε μεταξύ άλλων, φόρο τιμής στη μνήμη των «συντρόφων που έχουν φύγει από κοντά μας, όπως του συντρόφου Φιντέλ Κάστρο, ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, που σήμερα συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατό του».

Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ακροδεξιά

Ο γ.γ. ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επενδύει στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, γιατί θέλει να καθηλώσει, να τσακίσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα». Σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ «αποδείχτηκαν πιο αποτελεσματικές για το κεφάλαιο, για την αστική τάξη, την ΕΕ και τις ΗΠΑ, κυρίως λόγω της δυνατότητάς τους να αμβλύνουν τις λαϊκές αντιστάσεις» και γι' αυτό «απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του κεφαλαίου, το οποίο βέβαια δεν θα έχει πρόβλημα να στηρίξει και πάλι μια κυβέρνηση της ΝΔ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χρεοκοπήσει».

Τόνισε ότι την άνοδο της ακροδεξιάς και του εθνικισμού δεν μπορεί να ανακόψει αυτός «που έχει αναλάβει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ, αυτός που υπογράφει συμφωνίες, δήθεν για να λύσει το ονοματολογικό, στην ουσία όμως να προωθήσει την ένταξη της γειτονικής πΓΔΜ στη ΝΑΤΟϊκή λυκοσυμμαχία, αφήνοντας ανοιχτά παραθυράκια στον αλυτρωτισμό, δίνοντας και πάτημα εξαιτίας αυτού σε εθνικιστικές δυνάμεις στη χώρα μας να καλλιεργούν τον δικό τους αλυτρωτισμό με το γνωστό ανιστόρητο σύνθημα: «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική.

Την άνοδο της ακροδεξιάς, του εθνικισμού δεν μπορεί να ανακόψει αυτός που με κάθε ευκαιρία ξεπλένει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, αποκαλεί τον Τραμπ που στήριξε η Κου Κλουξ Κλαν, «διαβολικά καλό», ποζάρει με τους ναζιστές της ΧΑ στο Καστελόριζο και έχει τη βασική ευθύνη για την απαράδεκτη καθυστέρηση της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι αυτός που μαζεύει αριστεία από τα επιτελεία της ΕΕ, η οποία έχει ως επίσημη ιδεολογία τον αντικομμουνισμό, την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, την εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό» επεσήμανε.

ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας