Πολιτική|26.11.2018 08:27

Μηνύματα ενότητας και... σκανδαλοθηρίας έστειλε ο Μητσοτάκης

Σπύρος Μουρελάτος

Πρόκειται, όπως σημειώνουν στενοί του συνεργάτες, για μία ακόμη ισχυρή υπόμνηση του προσκλητηρίου που απευθύνει παγίως ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους πολίτες ανεξαρτήτως κομματικών καταβολών. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μητσοτάκης καυτηρίασε εμμέσως την τακτική που υιοθετεί το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «προσβάλλουν την πολύτιμη εθνική παρακαταθήκη όσοι ξανασπέρνουν τη διχόνοια, αυτοί που λένε ψέματα και προκαλούν ναυάγια κραυγάζοντας ή αυτοί ή εμείς».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επέμεινε ότι μαζί με τη γέφυρα ανατινάχθηκε η πόλωση και ο διχασμός και ότι η σύνθεση δυνάμεων και η ενότητα αποτελούν μήνυμα ενσυνείδητης επιλογής για τα παιδιά και το μέλλον μας. Στο πνεύμα αυτό και το μήνυμα του συντονιστή Στρατηγικής και Επικοινωνίας του κόμματος, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος προειδοποίησε ότι όσοι θέλουν να διχάσουν την ελληνική κοινωνία με ψεύτικα κηρύγματα και διλήμματα μίσους, ας το ξεχάσουν.

Παράλληλα, στην ηγεσία της ΝΔ αναμένουν ακόμη τις απαντήσεις του Μεγάρου Μαξίμου στις αποκαλύψεις που έρχονται τις τελευταίες ημέρες στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και κάνουν ανοιχτά, πλέον, λόγο για σχέσεις του πρωθυπουργού και κορυφαίων υπουργών με υπόδικο επιχειρηματία.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο για το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο που εξελίσσεται σε κορωνίδα της διαφθοράς της κυβέρνησής του. Δεν μπορεί να σιωπά όταν διώκονται σε βαθμό κακουργήματος 15 άτομα μεταξύ των οποίων και ο κ. Κιτσάκος, τον οποίο ο ίδιος τοποθέτησε στο τιμόνι της ΔΕΠΑ με αποστολή να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κ. Λαυρεντιάδη» αναφέρει ακόμη μία ανακοίνωση της Πειραιώς.

Μόλις χθες δημοσιεύθηκαν e-mails που -κατά το Μοσχάτο- πιστοποιούν πως τρεις κορυφαίοι υπουργοί και εν προκειμένω οι κ. Σταθάκης, Φλαμπουράρης και Δραγασάκης σχεδίαζαν την ανταλλαγή συγκεκριμένων ακινήτων σε βάρος του Δημοσίου και σε όφελος της εταιρείας ELFE, ενώ γνώριζαν ότι αυτά ήταν και υπερτιμημένα και κυρίως δεσμευμένα από την Αρχή καταπολέμησης ξεπλύματος  βρώμικου χρήματος. Στο συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να επανέλθει σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου, Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στο Μοσχάτο.

ΓοργοπόταμοςΚυριάκος Μητσοτάκης