Πολιτική|26.10.2019 14:39

Σέρρες: «Κόπηκε» εκφωνητής από την παρέλαση ύστερα από 22 χρόνια επειδή έγινε βουλευτής

Newsroom

Ο Κώστας Μπούμπας από το 1997 μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο ήταν ο εκφωνητής στις παρελάσεις των εθνικών εορτών που γίνονταν στις Σέρρες για την 28η Οκτωβρίου αλλά και την 25η Μαρτίου.

Η εκλογή του, όμως, ως βουλευτής Σερρών με την «Ελληνική Λύση» τον περασμένο Ιούνιο εκτός από προνόμια είχε και απώλειες, όπως ανέφερε ο ίδιος στο ethnos.gr, καθώς του στερείται η πιο σημαντική στιγμή της ζωής του που δεν είναι άλλη από την εκφώνηση στις εκδηλώσεις μνήμης των εθνικών εορτών.

Από την αντιπεριφέρεια Σερρών ειδοποιήθηκε πως δεν θα είναι εκφωνητής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και παρά τις αντιρρήσεις που διατύπωσε η απόφαση δεν άλλαξε και νέος εκφωνητής θα είναι ο συνάδελφος του δημοσιογράφος Γιώργος Καπετάνιος.

Ο εκφωνητής του Πανσερραϊκού

Ο Κώστας Μπούμπας που παράλληλα είναι και ο θρυλικός εκφωνητής στους αγώνες του Πανσερραϊκού εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εξηγεί στους πολίτες τους λόγους για τους οποίους δεν θα βρίσκεται στη θέση του εκφωνητή στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Κώστας Μπούμπας στο μπαλκόνι που έκανε τις εκφωνήσεις των αγώνων του Πανσερραϊκού / φωτό anexartitos.gr

«Εξέδωσα ανακοίνωση προς τους πολίτες διότι θέλω να γνωρίζουν τους λόγους που δεν θα είμαι εκφωνητής. Δεν θέλω να νομίζουν πως επειδή έγινα βουλευτής, μεγαλοπιάστηκα. Κάθε άλλο. Εχω στεναχωρηθεί με την απόφαση της αντιπεριφέρειας να με αντικαταστήσει από εκφωνητή της παρέλασης. Η θέση μου είναι στο μπαλκόνι να δίνω παλμό και να βγάζω συναίσθημα, όπως προστάζει η μέρα και όχι να βρίσκομαι στην εξέδρα των επισήμων», σημείωσε στο ehnos.gr ο Κώστας Μπούμπας και συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ πικραμένος και στεναχωρημένος που δεν θα μπορέσω να βρίσκομαι στο αγαπημένο μου πόστο. Θέλω να είμαι ειλικρινής με όλους. Ως επαγγελματίας δημοσιογράφος ξεκίνησα τις εκφωνήσεις πριν από 22 χρόνια για βιοποριστικούς λόγους, καθώς για τη συγκεκριμένη εργασία που δεν μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε, υπάρχει ειδική αμοιβή από την Περιφέρεια. Στην πορεία αγάπησα αυτό τον ρόλο. Δέθηκα με τους πολίτες και κάθε χρόνο έκανα κατάθεση ψυχής. Παρουσιάζω ιστορικά στοιχεία, δίνω έμφαση στις εκφωνήσεις χωρίς υπερβολές, χωρίς άστοχες κορώνες. Ο κόσμος το αναγνώρισε και με αγάπησε. Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι Σερραίοι ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους καταβολές. Τώρα που έγινα βουλευτής, θα μου στερηθεί η πιο σημαντική στιγμή παρότι είχα εγκαίρως γνωστοποιήσει πως οι υπηρεσίες μου θα είναι εθελοντικές».

«Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο»

Τόνισε μάλιστα πως επικοινώνησε με την αντιπεριφέρεια και παρότι εξήγησε πως δεν υπάρχει ασυμβίβαστο επειδή είναι βουλευτής δεν κατάφερε να αλλάξει την απόφασή τους: «Είχαν πάρει την απόφασή τους. Δεν μπόρεσα να την αλλάξω. Δεν θέλω να πιστεύω πως υπάρχει κάποιος δόλος πίσω από αυτή την απόφαση και ελπίζω πως την 25η Μαρτίου θα είμαι και πάλι στην αγαπημένη μου θέση. Θα τους πείσω πως έχουν κάνει λάθος. Και στον Πανσερραϊκό είμαι πολλά χρόνια και τώρα εκπαιδεύω τον υιό μου Γιάννη που είναι και νομικός. Πλησιάζει η ώρα που θα δώσω και εγώ τη σκυτάλη».

Πώς γνωρίστηκε με τον Βελόπουλο

Όπως είπε ο 55χρονος σήμερα Μπούμπας, το 1989 μπήκε στη δημοσιογραφία και συνεργάστηκε με το TV Serres που για μία ημέρα διαφορά έγινε το πρώτο κανάλι που εξέπεμψε δελτίου ειδήσεων. «Σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής ο Ant1 ήταν ο πρώτος που είχε βγάλει πρόγραμμα το 1989 και στις 24 Αυγούστου εκείνου του έτους το Mega έβγαλε το πρώτο δελτίο ειδήσεων. Μία ημέρα νωρίτερα είχε βγάλει δελτίο ειδήσεων το TVS», λέει ο Μπούμπας, ο οποίος στη συνέχεια ασχολήθηκε και με τις τηλεπωλήσεις με ειδίκευση στα φίλτρα νερού. Το 1997 γνώρισε τον Κυριάκο Βελόπουλο με την ευκαιρία μιας εκδήλωσης «Δίαυλος Ελλήνων» που είχε γίνει στις Σέρρες και από τότε χάραξαν κοινή πορεία μέχρι και που έφτασαν μαζί στα έδρανα της Βουλής. Ο Μπούμπας τόνισε ακόμα πως το 2011 ως περιφερειακός σύμβουλος Σερρών με τον συνδυασμό «Καθαρά χέρια, καθαρές ιδέες» πήρε το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας με περιφερειάρχες τον Ψωμιάδη και τον Τζιτζικώστα και σε όλο αυτό το διάστημα πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως εκφωνητής. Θεωρεί επίσης κορυφαία στιγμή στην καριέρα του την εκφώνηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος μηχανών enduro που είχε γίνει το 2008 στις Σέρρες.

Η ανοικτή επιστολή...

Αυτή είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε προς τους πολίτες των Σερρών ο Κώστας Μπούμπας:

«Aισθάνομαι την ανάγκη να γνωστοποιήσω στις Σερραίες και στους Σερραίους πως επιθυμώ να συνεχίσω να εκφωνώ τις παρελάσεις στις εθνικές επετείους στις Σέρρες, όπως κάνω άλλωστε ανελλιπώς εδώ και 22 χρόνια. O νόμος εξάλλου μου το επιτρέπει, καθώς δεν υπάρχει κανένα κώλυμα λόγω της βουλευτικής μου ιδιότητας. Γι' αυτό και ενημέρωσα εδώ και μέρες το αρμόδιο γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών αλλά και τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη. Παρά ταύτα, δεν έγινε αποδεκτή η εν λόγω επιθυμία μου. Aπόλυτα σεβαστό μιας και είναι στην ευχέρεια και τη δικαιοδοσία της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Απλά, σεβαστό μιας και είναι στην ευχέρεια και τη δικαιοδοσία της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Απλά, ήθελα να το γνωρίζει ο Σερραϊκός λαός προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Σας ευχαριστώ από καρδιάς! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940». 

Κώστας Μπούμπας