Πολιτική|29.10.2019 13:09

Ανδρουλάκης: Σε ένα Συνέδριο τα συζητάμε όλα - Δεν θα υπάρξει διαρχία

Φώφη Γιωτάκη

Κάλεσμα στους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής να λάβουν καθαρή θέση για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το έκτακτο συνέδριο που ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά, απεύθυνε πριν από λίγο ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Η πρόσκληση του κ. Ανδρουλάκη συνοδεύτηκε με προειδοποιητικά μηνύματα προς την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία κατηγόρησε ευθέως ότι «έχει καταργήσει όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ανδρουλάκης, αφού κάλεσε τους βουλευτές και τα στελέχη να τοποθετηθούν επί των συγκεκριμένων ζητημάτων κατά την αυριανή συνεδρίαση, υποστήριξε τη διοργάνωση ενός τακτικού Συνεδρίου, με εκλεγμένους συνέδρους και προσδιορισμένο χρόνο. «Δεν γίνεται μέσα σε 15 μέρες Συνέδριο» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης αποφεύγει στις δημόσιες παρεμβάσεις του να θέσει ανοιχτά θέμα ηγεσίας ή να απαντήσει αν ο ίδιος θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. «Σε ένα Συνέδριο τα συζητάμε όλα» είπε, διαμηνύοντας στο εσωτερικό του κόμματος ότι «σε ένα κόμμα του 8% δεν θα υπάρξει διαρχία».

Που σημαίνει; Ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης συμφωνεί επί της ουσίας με την προφανή βούληση της κυρίας Γεννηματά να είναι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Δεν δηλώνει ωστόσο αν ο ίδιος διεκδικήσει την ηγεσία και πως θα κινηθεί σε περίπτωση νίκη ή ήττας της κυρίας Γεννηματά.

«Δεν νιώθω αντίπαλος της κυρίας Γεννηματά» εξήγησε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, κατά την οποία εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει φτάσει στο τέλος του κι ότι και άλλα ιστορικά κόμματα του χώρου στην Ευρώπη που έχουν περάσει κρίση επανήλθαν δυναμικά όταν άλλαξαν στρατηγική, πρόσωπα και πρόγραμμα.

Όσον αφορά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης επικαλέστηκε τη ρεαλιστική οπτική για να συμπληρώσει ότι «θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα και αντί του8% να φτάσει στο 15%»...

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «κλίμα» Ανδρουλάκη κινούνται και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα συμμετάσχουν στην αυριανή συνεδρίαση - δεν θα λάβουν μέρος ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και ο Χάρης Καστανίδης, καθώς και ο Γιώργος Καμίνης, που δεν ανήκουν οργανωτικά στο ΠΑΣΟΚ...

ΠΑΣΟΚσυνέδριο ΚΙΝΑΛΚΙΝΑΛ