Πολιτική|29.10.2019 13:28

Δένδιας για Τουρκία: Κάποιοι επιμένουν να κεφαλαιοποιούν τον ανθρώπινο πόνο

Newsroom

«Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται και λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για την επίσπευση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν την αύξηση του αριθμού των επιστροφών, στο πλαίσιο της σχετικής κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία», δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκος Δένδιας, από το βήμα του υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα, έχοντας στο πλευρό του τον ομόλογό του από το Μπαγκλαντές, κ. Abul Kalam Abdul Momen.

«Οι επιστροφές θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού και ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας», υπογράμμισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ απορρίπτοντας έτσι ως ανυπόστατα όσα καταγγέλλει τις τελευταίες ημέρες η τουρκική πλευρά περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων.

T

«Αυτό (σ.σ. ο απόλυτος σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, η υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού και ευθύνης) χαρακτηρίζει τον ελληνικό κρατικό μηχανισμό, αυτό χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία. Αυτή η στάση ευθύνης έχει αναγνωριστεί διεθνώς και είναι απολύτως αδιαπραγμάτευτη. Και θα ήταν καλό η στάση αυτή να αποτελέσει πυξίδα για κάποιους που επιμένουν να κεφαλαιοποιούν τον ανθρώπινο πόνο, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Τους καλώ να εγκαταλείψουν την πολιτική αυτή και να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις», συνέχισε ο κ. Δένδιας στρέφοντας το βλέμμα του προς την Τουρκία.

προσφυγικόΝίκος ΔένδιαςΤουρκία