Πολιτική|29.10.2019 15:41

ΚΕΔΕ: Υποψήφιος… με τη βούλα, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου

Newsroom

Η εκλογή νέας διοίκησης και προεδρείου στην ΚΕΔΕ εξακολουθεί να προκαλεί ταραχές στη ΝΔ. Μπορεί το κόμμα να ανακοίνωσε πως θα εκπροσωπηθεί με ενιαίο ψηφοδέλτιο στο οποίο δεν θα υπάρχει επικεφαλής, αλλά οι δύο «γαλάζιοι μνηστήρες», ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο δήμαρχος Τρικκαίων  Δημήτρης Παπαστεργίου που διεκδικούν τη θέση του προέδρου δε φαίνονται να κάνουν πίσω.

Ο κ. Παπαστεργίου με ανακοίνωσή του έσπευσε σήμερα να δώσει το παρών στις εκλογές. «Με αφορμή τις εκλογές της ΚΕΔΕ και τη διεκδίκηση της προεδρίας, από την πρώτη στιγμή επέμεινα στη δημιουργία ενός (και μόνο) ενιαίου ψηφοδελτίου που μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις απόψεις ενός προοδευτικού, φιλελεύθερου μετώπου για την αυτοδιοίκηση, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία μου να συμμετέχω σε αυτό». «Το ζητούμενο δεν είναι οι προσωπικές διαδρομές και φιλοδοξίες αλλά η δημιουργία κατάλληλων πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών για ριζικές αλλαγές στη λειτουργία κράτους και δήμων», αναφέρει.

«Αναρωτιέμαι, άλλωστε, ποιες είναι αυτές οι τόσο μεγάλες ιδεολογικές διαφορές που θα μας κάνουν να χωριστούμε, να ματώσουμε, να αναλώσουμε δυνάμεις, χωρίς στρατηγική για το επόμενο βήμα; Στο ενιαίο αυτό ψηφοδέλτιο, όπως νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε από τον γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ, Γιώργο Στεργίου, δηλώνω για μία ακόμη φορά "παρών" και καλώ όλους τους συναδέλφους που μπορούν και θέλουν να αλλάξουμε τα δεδομένα, να πράξουν το ίδιο. Οι λοιπές λεπτομέρειες, σημαντικές πλην τεχνικές, μπορούν να ρυθμιστούν στην πορεία» προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυρίζογλου συνεχίζει τις επαφές με δημάρχους προκειμένου στις εκλογές να συγκεντρώσει το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο, ο κ. Κυρίζογλου συνομίλησε μαζί του για το θέμα και τον αγώνα που κάνει.

Η απόφαση της ΝΔ είναι το κόμμα στις εκλογές στην ΚΕΔΕ να εκπροσωπηθεί σε ενιαίο ψηφοδέλτιο στο οποίο θα συμμετέχουν τόσο ο κ. Κυρίζογλου όσο και ο κ. Παπαστεργίου και όποιος λάβει τους περισσότερους σταυρούς να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

ΚυρίζογλουΚΕΔΕδήμαρχος Τρικκαίων