Πολιτική|31.10.2019 15:14

Ο Κουβέλης καλεί τα μέλη του κινήματός του να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Σε σύσκεψη στελεχών της ΕΚΙΕΑ με θέμα τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ άναψε το «πράσινο φως» ώστε τα μέλη της κίνησης να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξουν το εγχείρημα της ανασυγκρότησης του αριστερού και προοδευτικού χώρου.

Ούτως ή άλλως, η Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στην εθνική αναμέτρηση, ενώ και ο ίδιος ο πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης συμμετείχε στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η ΕΚΙΕΑ στην απόφασή της τονίζει μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές καταγράφηκε ως η ηγετική δύναμη του προοδευτικού χώρου, γεγονός που αποτελεί εντολή να αντιστοιχηθεί με την κοινωνία και να διαμορφώσει συνθήκες και δυνατότητες συλλογικής δράσης και αριστερής προοδευτικής έκφρασης στο κοινωνικό πεδίο».

Στην ίδια απόφαση επισημαίνεται : «οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική δύναμη μέσα στην κοινωνία, οργανωμένοι σε ένα κόμμα μαζικό, με στρατηγικό σχέδιο, που θα προωθεί την προοδευτική πολιτική με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και στοιχεία. Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσει μία Αριστερά ανοιχτή για να μπορούν συμμετοχικά να εκφράζονται και να συμπορεύονται ευρύτερες αριστερές, σοσιαλιστικές, προοδευτικές και οικολογικές κοινωνικές δυνάμεις, που θα συγκροτούν ένα πλατύ προοδευτικό κίνημα».

ΣΥΡΙΖΑΦώτης Κουβέλης