Πολιτική|31.10.2019 17:52

Άγριος τσακωμός Βαρουφάκη - Χρυσοχοΐδη για προσφυγικό και οροθετικές

Newsroom

«Άναψαν» τα αίματα νωρίτερα στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη με φόντο το προσφυγικό αλλά και την υπόθεση των οροθετικών. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για «μισανθρωπισμό» του υπουργού.

Η απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη ήταν άμεση και απευθυνόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη του είπε ότι «είστε σε σύγχυση!», και συνέχισε λέγοντας πως «λαϊκισμό εκφράσατε εδώ μέσα! Υπάρχουν κίνδυνοι που διατρέχουν οι Έλληνες και η πατρίδα μας εξαιτίας των προβλημάτων και ρευστότητας στην περιοχή. Η ασφάλεια είναι το μέλημά μας», σημείωσε.

Αμέσως μετά ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 του είπε ότι «εσείς βρίσκεστε σε σύγχυση βαθιά. Συγχέετε τον ελληνικό λαό με τη Μόρια. Κ. Χρυσοχοΐδη ο ελληνικός λαός δεν είναι η Μόρια και δεν είναι η πολιτική ηγεσία που πηγαίνει σε τέτοιο στρατόπεδο συγκέντρωσης και δηλώνει ικανοποιημένος».

«Δεν πρότεινε κανείς να ανοίξουν τα σύνορα και να μπαίνουν όλοι. Μιλάμε να χαρακτηρίζονται ευάλωτοι αυτοί που πραγματικά είναι. Μιλάμε για άλλο τρόπο σκέψης για την ασφάλεια της χώρας μας. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη από μουσουλμάνους έγινε από γηγενείς. Είστε εκτός θέματος λοιπόν για την ασφάλεια!» πρόσθεσε. «Οποιαδήποτε προσπάθειά σας να ταυτιστείτε με τον λαό, εσείς που διασύρατε οροθετικές γυναίκες ως υπουργός παρακαλώ να μη ξαναμιλήσετε για τον λαό» συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε πως «η εποχή που λέγατε κάθε πρωί ότι θέλατε στα πρωινάδικα και περάσατε τα ψέματα στον ελληνικό λαό έχει περάσει! Λέτε ψέματα ότι πήγα και είπα ότι είναι όλα καλά στη Μόρια. Από σας και άλλους σαν εσάς εδώ μέσα μαθήματα για την ασφάλεια της χώρας, δεν δέχομαι, είναι κάτι που σας ξεπερνά γιατί εργάζομαι καθημερινά να θωρακίσουμε τη χώρα».

ΒουλήπροσφυγικόΓιάνης ΒαρουφάκηςΜιχάλης Χρυσοχοΐδης