Πολιτική|31.10.2019 19:45

Ο Μητσοτάκης, ο Αντετοκούνμπο και η αριστούχος μαθήτρια με τη σημαία από την Αφρική

Newsroom

Άρωμα «Greek Freak» αλλά και της αριστούχου μαθήτριας από την Αφρική που σήκωσε τη σημαία την 28η Οκτωβρίου, είχαν οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το νομοσχέδιο με την παροχή ασύλου αναφέρθηκε τόσο στον MVP της περσινής χρονιάς στο NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο, όσο και στην αριστούχο μαθήτρια από την Αφρική, που κρατούσε την ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Έτσι όπως θαυμάζω τον Αντετοκούνμπο έτσι καμάρωσα και την αριστούχο μαθήτρια από την Αφρική που κρατούσε τη γαλανόλευκη», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης.

 Τσίπρας: Δεν πανηγυρίζουμε μόνο όταν βάζει καλάθια ο Αντετοκούνμπο (vid)

«Είμαστε ανακουφισμένοι καθώς αποτρέψαμε τελικά να γίνει ολόκληρη η χώρα, όταν κλείσαμε τα σύνορα, αποθήκη ανθρώπινων ψυχών» ανέφερε μιλώντας ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. «Είμαστε με τη συνείδησή μας ήσυχοι, γιατί παρά τις δυσκολίες, παρά τις παραλείψεις μας, κινηθήκαμε εντός της διεθνούς νομιμότητας και κάναμε και βήματα μπροστά» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Αποδώσαμε ιθαγένεια σε μετανάστες δεύτερης γενιάς που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και φοιτούν σε ελληνικά σχολεία. Αυτή είναι η αναγνώριση του φαινομένου Αντετοκούνμπο κι όχι να πανηγυρίζουμε μόνο όταν βάζει καλάθια» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

παραπολιτικάΚυριάκος ΜητσοτάκηςΓιάννης Αντετοκούνμπο