Πολιτική|05.11.2019 16:12

Γιαννούλης: «Σαδισμός και κτηνωδία» το ψήσιμο χοιρινού έξω από δομές προσφύγων

Newsroom

Ο Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται τους Ποινικούς Κώδικες, χαρακτήρισε «σαδισμό» και «κτηνωδία» το μπάρμπεκιου με ψήσιμο χοιρινού και κατανάλωση αλκοόλ δίπλα από προσφυγικές δομές.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να εισαχθούν ποινές γι' αυτούς που ψήνουν.

«Η ακροδεξιά ρητορεία διά στόματος βουλευτών της ΝΔ δεν έχει τέλος. Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, προσέφερε απλόχερα κάλυψη στους ακροδεξιούς διοργανωτές του “μπάρμπεκιου με χοιρινό και άφθονο αλκοόλ” έξω από δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά. Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ έξω από προσφυγικές δομές. Ξέρω όμως ότι είναι ντροπή και κτηνωδία, και πρέπει να καταγγέλλεται από κάθε Έλληνα πολίτη. Ναι, κύριε Πλεύρη, κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύεται ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχει περιορισμός στα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. «Να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτηση σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης» ανέφερε. «Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική;» διερωτήθηκε.

πρόσφυγεςΧρήστος ΓιαννούληςμετανάστεςΣΥΡΙΖΑ