Πολιτική|06.11.2019 19:49

Τσίπρας: Όταν λαϊκίζεις χυδαία, έρχεσαι αντιμέτωπος με τα ψέματά σου

Βούλα Κεχαγιά

Την συγκυρία που θέλει την κυβέρνηση να ταλανίζεται από το προσφυγικό, χωρίς να μπορεί να αποφύγει και τις εσωτερικές έριδες, αξιοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας πως πρόκειται για ένα μεγάλο αγκάθι που ήδη δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο Μαξίμου. Δήλωση έκανε μάλιστα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας πως «όταν τόσα χρόνια λαϊκίζεις χυδαία για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν έρχεσαι αντιμέτωπος μόνο με την πραγματικότητα αλλά και με τις μεγαλοστομίες και τα ψέματά σου».

Ήδη η Κουμουνδούρου κατέφυγε στις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη που ανέφερε ότι «η κατάσταση στα νησιά είναι πέρα από κάθε διαχείριση» για να σχολιάσει πως αποτελεί μία κυνική επιβεβαίωση της καταστροφικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. Στον ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνουν πως η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τα αποτελέσματα της ξενοφοβικής της ρητορείας, με την οποία όπως σημειώνει υποδαύλισε και τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται σήμερα τόσο από ακραίους κύκλους όσο και από δικούς της αυτοδιοικητικούς. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε μέσω του λογαριασμού του στο FB τον κ. Μητσοτάκη να καταλάβει ότι «η διαχείριση του προσφυγικού δεν είναι επικοινωνία» και «να σταματήσει να πατάει σε δύο βάρκες και να χαϊδεύει τα αυτιά όσων βάζουν εμπόδια στη λογική». Συγχρόνως τον κάλεσε να απομονώσει και να καταδικάσει επιτέλους δημόσια τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του κόμματός του».

Ως εκ τούτου η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την αυριανή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής κινείται στην άποψη πως οι βουλευτές που συμμετέχουν σ’ αυτήν αλλά και οι Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης που έχουν εξαιρεθεί δεν πρέπει να δώσουν πατήματα στην πλειοψηφία να υποστηρίξει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται αντιθεσμικά. Κατά τις πληροφορίες οι δύο βουλευτές που θα παρουσιαστούν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Προανακριτικής προτίθενται να αναγνώσουν ενώπιον των μελών της μία δήλωση διαμαρτυρίας και ακολούθως να αποχωρήσουν για να καταγγείλουν και με δήλωση προς τα Μέσα Ενημέρωσης την μεθόδευση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπό την ανοχή του Προέδρου της Βουλής για την εξαίρεσή τους. Εάν βεβαίως ήδη έχει ειδοποιηθεί η φρουρά να τούς απομακρύνει ενδέχεται να δοθεί άλλη επικοινωνιακή διάσταση ωστόσο οι οδηγίες είναι να αποφευχθούν οι ακρότητες.

Στην Βουλή ήταν και σήμερα το κλίμα εκρηκτικό καθώς στην Επιτροπή Οικονομικών συζητήθηκε και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ. Σ’ αυτήν προστέθηκαν από την κυβέρνηση και ορισμένες διατάξεις που αφορούν την προστασία της α’ κατοικίας, κάτι που ωστόσο είδε με θετικό μάτι ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο βουλευτής Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης που έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με το θέμα ζήτησε από τον Προεδρεύοντα να κληθούν στη Βουλή και οι εκπρόσωποι διαφόρων φορέων πχ ΓΣΕΒΕΕ για να καταθέσουν την γνώμη τους για τις δρομολογούμενες αλλαγές. Παρ’ όλα αυτά το αίτημά του απορρίφθηκε με ένταση από τον Προεδρεύοντα της Επιτροπής.

Μέγαρο ΜαξίμουΣΥΡΙΖΑΜιχάλης ΧρυσοχοΐδηςΚυριάκος Μητσοτάκηςπροσφυγικό