Πολιτική|07.11.2019 12:38

Γιάννα Αγγελοπούλου: Είναι μια ευκαιρία αναμέτρησης με το μέλλον

Newsroom

Κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στη Βουλή, -του εορτασμού συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση-, μίλησε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι είναι μια ευκαιρία αναμέτρησης με το μέλλον και μια ευκαιρία να επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, μίλησε για ιδανική ευκαιρία για άσκηση αυτογνωσίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, να προσδιορίσουμε πού βρισκόμαστε και πού θέλουμε να πάμε. Μιλώντας για την ευκαιρία επανασύστασης της Ελλάδας στο εξωτερικό, μίλησε επίσης για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που άφησαν το αποτύπωμά τους, σε πολλούς από τους οποίους έκανε ονομαστική αναφορά.

Ξεδιπλώνοντας στη συνέχεια το σχέδιο της επιτροπής, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει (η επιτροπή) στο σχεδιασμό πολύμορφων πράξεων, με τη συμμετοχή των Ελλήνων εντός της επικράτειας αλλά και στο εξωτερικό. Η επέτειος αφορά όλες τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, τόνισε, χωρίς διαχωρισμούς και κατατάξεις. Ζήτησε δε, την εμπλοκή όσων περισσοτέρων πολιτών γίνεται, για να καταθέσουν ιδέες, να κινητοποιηθούν και να κινητοποιήσουν.

Κλείνοντας, η κυρία Αγγελοπούλου παρατήρησε ότι τα 200 χρόνια έχουν μέσα τους μεγάλες στιγμές αλλά και υποχωρήσεις, υποσχέθηκε δε, ότι θα αποδοθεί το οφειλόμενο χρέος ανοίγοντας το βήμα μας με αισιοδοξία.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου του, Κωνσταντίνου Τασούλα και ακολούθησε η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γιάννα ΑγγελοπούλουΒουλήΕλλάδα 2021