Πολιτική|27.11.2018 22:25

Μάτι: Τα αιτήματα των πολιτών και οι απαντήσεις Τσίπρα και Σπίρτζη (pics)

Newsroom

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον Χρίστο Σπίρτζη βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης αιφνιδιαστικα στο Μάτι, όπου και είχαν συναντήσεις με τις επιτροπές κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με το irafina.gr, ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους κατοίκους τους είπε πως «ήρθαμε σήμερα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι ‘κλειστά’, η συζήτηση "ανοιχτή"». Παράλληλα μίλησε με τους νέους της περιοχής και τους υποσχέθηκε ότι σύντομα θα έχουν μία κατ' ιδίαν συνάντηση. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι φάκελοι των πληγέντων, για να εκδοθούν άδειες επισκευής για όσους έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές, αλλά και άδειες κατασκευής και ανακατασκευής για αυτά που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης με το νέο έτος εκσκαφικά μηχανήματα θα αρχίσουν να δουλεύουν με γοργούς ρυθμούς στην περιοχή.

Ο υπουργός Υποδομών ξεκαθάρισε πως όσα σπίτια είχαν χτιστεί πάνω σε ρέματα δεν πρόκειται να κατασκευαστούν εκ νέου και οι ιδιοκτήτες τους θα λάβουν αποζημίωση, έτσι ώστε να χτίσουν το σπίτι τους σε άλλο σημείο. Τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών επιτροπών ζήτησαν από τον υπουργό να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα οι μόνιμες κατοικίες, αίτημα που έγινε δεκτό.

Αλέξης ΤσίπραςΧρήστος ΣπίρτζηςΝέος ΒουτζάςΜάτι