Πολιτική|11.11.2019 12:12

Οι 12 προσωπικότητες που θα βρεθούν στο γεύμα προς τιμήν του Κινέζου Προέδρου

Newsroom

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του Κινέζου Πρόεδρου Σι Τζινπίνγκ, το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας.

Από την ελληνική κυβέρνηση στο γεύμα θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού.

Επίσης, στο γεύμα θα παρακαθίσουν η επικεφαλής του «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, οι εφοπλιστές Γιώργος Προκοπίου, Μελίνα Τραυλού και Πάνος Λασκαρίδης, καθώς και οι επιχειρηματίες Μιχάλης Λεμπιδάκης και Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του Κινέζου Προέδρου στις 19:00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο οποίο θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 10:30, ο κ. Σι Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Σι ΤζινπίνγκΚυριάκος Μητσοτάκης