Πολιτική|28.11.2018 16:14

Πρόκληση Χρυσαυγίτη βουλευτή: Απειλεί με επεισόδια για τις καταλήψεις 

Κατερίνα Τζαβάρα

Επεισόδια και ακραίες ενέργειες προανήγγειλε με θράσος από βήματος της Βουλής, ο βουλευτής της ΧΑ, Παναγιώτης Ηλιόπουλος ενόψει του προγραμματισμένου για αύριο μαθητικού συλλαλητηρίου στα Προπύλαια. Η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας» καλεί σε κινητοποίηση ενάντια στην υποκίνηση «μαθητικών εθνικιστικών καταλήψεων σε σχολεία της χώρας».

«Αύριο μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα και την ευθύνη θα έχετε εσείς γι’ αυτό θέλω να σας προλάβω» είπε ο Χρυσαυγίτης βουλευτής επαίροντας τη στάση Ελλήνων μαθητών «ενάντια στον εθνομηδενισμό». Επιπλέον ο κ. Ηλιόπουλος καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Γαβρόγλου και των κομμάτων με την ευχή «περαστικά» και να πιουν «πολλά κιλά ξύδι γιατί η ελληνική νεολαία ξυπνάει».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη αντέδρασε άμεσα τονίζοντας: «Μετά από αυτόν τον παραληρηματικό φασιστικό λόγο μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο θέλω να απευθυνθώ σε όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να τοποθετηθούν σε αυτό και απέναντι στην προσπάθεια της ΧΑ να σπείρει το εθνικιστικό φασιστικό δηλητήριο στους μαθητές των σχολείων. Να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλα τα κόμματα αυτό τον κοινό κίνδυνο και την προσπάθεια στα νέα παιδιά, που ενδεχομένως παρασύρονται από αυτό που λέγεται αγάπη στην πατρίδα να το δουν με ένα διαστρεβλωμένο τρόπο». 

Για «εισβολή της Χρυσής Αυγής στα σχολεία» έκανε λόγο ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι. «Οι  νοσταλγοί  της εκτροπής τα βάζουν ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας και ήρθαν  εδώ στο κοινοβούλιο για να κάνουν  μάθημα με το σύνθημα η δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία», τόνισε ο προεδρεύων, Τάσος Κουράκης. 

« Είναι οι ίδιοι οι πρόγονοι της Χρυσής Αυγής που παρέδωσαν την Μακεδονία στους Βούλγαρους κατακτητές και συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς φασίστες και κατακτητές για να κατατσακίσουν το λαό οδηγώντας τον  στη φτώχεια και στην εξαθλίωση», τόνισε στη δική του παρέμβαση ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

ΜακεδονικόΧρυσή Αυγή