Πολιτική|13.11.2019 18:14

Η δικαίωση του Μεϊμαράκη για τον τίτλο του Σχοινά

Αντώνης Γκιόκας

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ινδός γκουρού για να αντιληφθεί ότι ο τίτλος «Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής», που δόθηκε από την Κομισιόν στο χαρτοφυλάκιο του έλληνα επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά, δεν θα μπορούσε να σταθεί με τίποτα.

Αν διαθέτει στοιχειώδη πολιτική αντίληψη, θα μπορούσε να αντιληφθεί ότι πρόκειται για τουλάχιστον προβληματικό τίτλο. Επομένως, η σημερινή απόφαση της Προέδρου της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να αλλάξει την επίμαχη ονομασία του χαρτοφυλακίου του Επιτρόπου και Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, μοιάζει απολύτως λογική. Πλέον, φέρει τον τίτλο «Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής» αντί της προηγούμενης ονομασίας.

Αυτό που εγώ θέλω να γνωρίζετε, είναι πως το θέμα είχε τεθεί πρώτη φορά από ελληνικά χείλη. Συγκεκριμένα, από τον αντιπρόεδρο της ευρωομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που από όσο γνωρίζω είχε ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ζητήσει την αλλαγή του τίτλου του χαρτοφυλακίου του Μ.Σχοινά, δεδομένου ότι το «προστασία» είναι κάπως επιθετικό αλλά και ταυτόχρονα αμυντικό.

Και σήμερα ο Βαγγέλης μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος. Μάλιστα, πιστεύω ότι γνώριζε τι θα συνέβαινε, αφού σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real», προανήγγειλε επί της ουσίας την απόφαση της Κομισιόν…

Ούρσουλα φον ντερ ΛάιενΜαργαρίτης ΣχοινάςπαραπολιτικάΒαγγέλης Μεϊμαράκης