Πολιτική|28.11.2018 23:00

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εκκρεμότητα η υποψηφιότητα για τον δήμο Αθηναίων

Newsroom

Τα μέλη του πολιτικού οργάνου του κυβερνώντος κόμματος που συνεδρίασαν για τέσσερις ώρες κατέληξαν στην Κατερίνα Νοτοπούλου για τον δήμο Θεσσαλονίκης και στον Νίκο Μπελαβίλα για τον δήμο Πειραιά. Η υποψηφιότητα για τον δήμο Αθηναίων παραμένει ακόμα ανοιχτή καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι υπάρχουν αρκετές ιδέες για πρόσωπα χωρίς όμως να αναφέρει τα ονόματά τους.

Κομματικές πηγές όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τονίζουν ότι για τη Θεσσαλονίκη υιοθετήθηκε από την ΠΓ «το κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη «Ανοιχτή Πόλη», για να διαμορφωθούν όροι ευρύτερης συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων της πόλης της Θεσσαλονίκης με υποψήφια δήμαρχο την Κατερίνα Νοτοπούλου».

«Το επόμενο διάστημα θα στηρίξουμε την προσπάθεια της δημοτικής παράταξης να διαμορφωθούν όροι προγραμματικής σύγκλισης με την παράταξη 'Πρωτοβουλία' του Γιάννη Μπουτάρη, την παράταξη των Οικολόγων, καθώς και ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά στελέχη», αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Υπογραμμίζουν ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο, που ταυτόχρονα γνωρίζει και παλεύει για τα προβλήματα της πόλης και σημειώνουν ότι είναι «υποψηφιότητα νίκης για τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις της πόλης κόντρα στο μπλοκ της συντήρησης».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο Νίκος Μπελαβίλας, είναι μια εξαιρετική και δυναμική υποψηφιότητα ενός ανθρώπου με όραμα και σχέδιο για τον Πειραιά, γέννημα-θρέμα της πόλης και των κινημάτων της. Πρόκειται για μια υποψηφιότητα που «μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις πέραν της αριστεράς σε μια μεγάλη μάχη απέναντι σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα της πόλης, ώστε να κερδίσει τον Δήμο».

«Βασικός στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της Αριστεράς, είναι η διαμόρφωση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, μέσω και συμμαχιών με τους Πράσινους αλλά και με το κομμάτι της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που έχουν αποδεσμευτεί από τις αντικοινωνικές και συντηρητικές πολιτικές και έχει κάνει στροφή προς την αριστερά», προσθέτουν ακόμα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Κατερίνα ΝοτοπούλουΝίκος ΜπελαβίλαςΣΥΡΙΖΑ