Πολιτική|24.10.2018 20:12

Νέες απειλές του Τούρκου υπουργού Άμυνας κατά της Ελλάδας

Newsroom

Αυτό ήταν το μήνυμα που διαμήνυσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Ο υπουργός Άμυνας της γείτονος εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας όχι μόνο για τα 12 μίλια χωρικών υδάτων αλλά και για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο. 


Ο Ακάρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Anadolu, δήλωσε ότι κανένα σχέδιο δεν είναι εφικτό στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς την εμπλοκή της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στη βόρεια Κύπρο.

Την ίδια ώρα για οπισθοχώρηση της Ελλάδας στο θέμα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, μετά τις τουρκικές απειλές, κάνει λόγο η εφημερίδα Hurriyet.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ουσιαστικά προχώρησε σε διακοπή αυτής της διαδικασίας, που ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, παραπέμποντας στη Βουλή.

«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, διέκοψε τα Προεδρικά Διατάγματα σχετικά με το θέμα της αύξησης των χωρικών υδάτων και αποφάσισε να εκπονήσει σχέδιο νόμου αντί για διάταγμα, το οποίο θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο και θα διαβουλευθεί με τα πολιτικά κόμματα. Αυτή η απόφαση σημαίνει την αναστολή των 12 μιλίων σε αυτό το στάδιο», αναφέρει η Hurriyet.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικού, που έκανε λόγο για «κυριαρχικό και αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας για την επέκταση των χωρικών της υδάτων. Αυτό το δικαίωμα δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης. Και συνέστησε στην Τουρκία να μην ερμηνεύει αυθαίρετα το διεθνές δίκαιο, ενώ οι απειλές της δεν συμβάλλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας».

Χουλούσι ΑκάρΤουρκίαΑλέξης Τσίπρας