Πολιτική|29.11.2018 12:09

«Εµβαλωµατική πολιτική επιδοµάτων» καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ

Φώφη Γιωτάκη

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προκαλέσει επανεκκίνηση της σχέσης της µε τους δυσαρεστηµένους ψηφοφόρους από τις πολιτικές της αποδίδει το Κίνηµα Αλλαγής τη στροφή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στο «καταφύγιο» της παροχολογίας και της σκανδαλολογίας.

Το Κίνηµα Αλλαγής, αν και από την πρώτη στιγµή δήλωσε ότι θα ψηφίσει κάθε νοµοθετική ρύθµιση που δίνει στήριξη στα χαµηλά και µεσαία εισοδήµατα, εντούτοις επιτίθεται στην κυβέρνηση για την εµβαλωµατική πολιτική των επιδοµάτων.

Και αυτό γιατί το «Σχέδιο Ελλάδα» που κατάρτισε ο οικονοµικός τοµέας υπό τον Φίλιππο Σαχινίδη στοχεύει στην αύξηση των εισοδηµάτων µέσω της αναπτυξιακής πολιτικής, «της µοναδικής αναγκαίας και ικανής συνθήκης για την οριστική έξοδο από την κρίση χωρίς πισωγυρίσµατα» τονίζει σε κάθε ευκαιρία η κυρία Γεννηµατά.

«Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά τα προεκλογικά σόου του κ. Τσίπρα. Σήµερα οµολόγησε ότι εξόντωσε τους πολίτες επί τρία χρόνια µε την υπερφορολόγηση που επέβαλε και τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε. Παίρνει 10 χωρίς ντροπή και επιστρέφει ένα πανηγυρίζοντας» υποστήριξε µε αφορµή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ο γραµµατέας της κοινοβουλευτικής οµάδας της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης.

Ο αρχηγός της ∆ΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εν τω µεταξύ, έκανε σφοδρή επίθεση από τα… αριστερά στον αρµόδιο υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο, όσον αφορά στον προϋπολογισµό: «Να δούµε πόσο ταξικός είναι ο προϋπολογισµός, κ. Τσακαλώτε… Βγάλατε από την Εισηγητική Εκθεση του Προϋπολογισµού για πρώτη φορά την αναλογία έµµεσων - άµεσων φόρων. ∆εν µπορείτε να κοροϊδέψετε τους πολίτες µε αυτόν τον τρόπο.

Η αναλογία για το 2019 είναι η χειρότερη όλων των τελευταίων ετών. Το 60% πλέον είναι έµµεσοι φόροι». Και εξήγησε ο κ. Θεοχαρόπουλος: «∆ηλαδή για κάθε ένα ευρώ που θα πληρώσουν από την τσέπη τους για φόρο άµεσου εισοδήµατος οι πολίτες, άλλο 1,5 ευρώ θα τους το παίρνετε µέσω έµµεσων φόρων.

Η Αριστερά πάντοτε έλεγε ότι θα πρέπει να µειωθεί η αναλογία έµµεσων προς άµεσους φόρους. Εδώ γίνεται ακριβώς το αντίθετο».
Στην κατάσταση της οικονοµίας και στον κίνδυνο επιστροφής στο καλοκαίρι του 2015 µε το δηµοψήφισµα αναφέρθηκε εµµέσως πλην σαφώς και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σηµίτης. και έστρεψε τα προειδοποιητικά του βέλη για τους κινδύνους στο πεδίο της οικονοµίας προς το Μέγαρο Μαξίµου λέγοντας:

«Είναι επικίνδυνο για τη χώρα ο δηµόσιος βίος να σύρεται στον βούρκο της συκοφαντίας και της λασπολογίας, ενώ η κρίση είναι ακόµα παρούσα. Οι σκοπιµότητες της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να µας οδηγήσουν σε περιπέτειες ανάλογες µε αυτές που ζήσαµε και πληρώσαµε το 2015»

ΚΙΝΑΛεπιδόματα