Πολιτική|22.11.2019 13:00

Live η ώρα του πρωθυπουργού - Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Είσαι ψεύτης και δειλός»

Newsroom

Αυτή την ώρα διασταυρώνουν τα ξίφη τους Τσίπρας και Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό να απαντά σε ερωτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

Ο Τσίπρας ξεκίνησε με ολομέτωπη κατά Μητσοτάκη λέγοντας: «Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε εδώ με αποκαλέσατε ψεύτη», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αποδείχθηκε ότι ο ψεύτης είστε εσείς». Τον αποκάλεσε επίσης ψεύτη και δειλό.

«Σας υπέβαλα την επίκαιρη ερώτηση για εύνοια στους εγκληματίες του λευκού κολάρου στις 12/11, πριν ψηφίσετε τους Ποινικούς Κώδικες, ώστε να σας δώσω την ευκαιρία να το πάρετε πίσω. Ούτε που απαντήσατε και το ψηφίσατε. Αν δεν είχε αναδείξει το θέμα το δημοσίευμα των Financial Times είμαι σίγουρος ότι πάλι δεν θα ερχόσασταν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ είναι ότι 4 μήνες μετά τις εκλογές σπεύδετε να κερδίσετε το χαμένο έδαφος και να προστατεύσετε όσους δεν είχαν την προστασία σας όσο δεν ήσασταν στα κυβερνητικά έδρανα.Οφείλετε εξηγήσεις στον ελληνικό λαό γιατί η κυβέρνησή σας νομοθετεί με τρόπο που αποδυναμώνει τον αγώνα κατά των εγκληματιών και καθιστά τη χώρα διεθνή περίγελο. Σηκώσατε μεγάλο κουρνιαχτό για την μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ για τους Ποινικούς Κώδικες. Για πρώτη φορά μια μεταρρύθμιση έγινε όπως έπρεπε, με διαβούλευση κλπ,  και παρήχθη αποτέλεσμα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε live από το κανάλι της Βουλής

Μητσοτάκης: Προκλητικό να αναμασάτε αυτή την καραμέλα περί «λευκών κολάρων»

«Η Ελλάδα το 2012 βρισκόταν στην κατάταξη της διεθνούς διαφάνειας στην 94η θέση, το 2015 βρισκόταν στην 58η θέση και ξανακύλησε το 2018 στην 67η θέση. Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με στοιχεία. Είναι προκλητικό να αναμασάτε αυτή την καραμέλα περί "λευκών κολάρων", μας τους είπατε και μπαχαλάκηδες των λευκών κολάρων. Εμείς δεν θέλουμε ούτε μπαχαλάκηδες λευκών κολάρων, ούτε μπαχαλάκηδες στα πανεπιστήμια.

Ο νόμος σε αυτή τη χώρα θα εφαρμόζεται για όλους, είτε είναι δυνατοί είτε είναι αδύναμοι» τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα με θέμα η «Επιεικής στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς» στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού».

«Στην τέταρτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτή που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, και ο ευρωπαϊκός οργανισμός κατά της διαφθοράς και η Greco σας εγκαλούν και σας εγκαλούσαν ότι μετατρέψατε τη δωροδοκία σε απλό πλημμέλημα από βαρύ κακούργημα. Δεν τα γνωρίζατε αυτά; Μήπως έγιναν ερήμην σας; Αυτά διορθώνουμε με τους ποινικούς κώδικες. Τα διορθώνουμε κατόπιν εισήγησης της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. Προσέχετε τα λόγια σας όταν μιλάτε για "λευκά κολάρα", μπορεί ενίοτε να είναι λερωμένα και να μην φορούν γραβάτα».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης Τσίπρας