Πολιτική|25.11.2019 22:28

Ζέρβας: Στηρίζω Μητσοτάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Τίμος Φακαλής

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην προσπάθεια της κυβέρνησης για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ανακοίνωσε  ότι θα σταθεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας. 

«Στηρίζω ως δήμαρχος την προσπάθεια αυτή και συμπράττω στον ευγενή στόχο. Η φιλόξενη κοινωνία της Θεσσαλονίκης μπορεί να φιλοξενήσει και να βοηθήσει στην ενσωμάτωση των παιδιών και θα το κάνει με αριθμούς που υπερβαίνουν τις αναλογίες που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την πόλη. Αδυνατώ να διαπραγματευτώ με αριθμούς. Έχουμε βαθιά γνώση τι σημαίνει προσφυγιά, το έζησαν στο πετσί τους οι πρόγονοί μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε:

«Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν θα συρθούμε από τις εξελίξεις, δεν θα εκχωρήσουμε την πολιτική πρωτοβουλία σε ακραίες φωνές. Τα παιδιά αυτά πρέπει να αισθάνονται πολίτες κάθε χώρας.  Σχεδόν κάθε οικογένεια που κατοικεί σε αυτόν τον τόπο έχει μία τέτοια ιστορία να διηγηθεί. Εμείς θα μετρήσουμε σήμερα παιδικές ψυχές και σε λίγα χρόνια θα παραδώσουμε πολίτες που θα μπορούν να ζήσουν αρμονικά, θα σέβονται τον πολιτισμό και τους κανόνες της ελληνικής κοινωνίας». 

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΚωνσταντίνος Ζέρβαςασυνόδευτα προσφυγόπουλα