Πολιτική|29.11.2018 18:29

Όχι στα κομματικά χρίσματα συμφώνησαν Βούγιας και «Κίνηση των 5»

Τίμος Φακαλής

Το ενδεχόμενο συνεργασίας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου συζήτησαν Σπύρος Βούγιας και Νίκος Νυφούδης της «Πολύχρωμης Θεσσαλονίκης» με τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Αβαρλή, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Κουράκη, Γιώργο Αρβανίτη και Μόνικα Αϊβάζογλου, οι οποίοι συγκροτούν την «Κίνηση των 5» την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να μείνουν μακριά από κομματικές υποψηφιότητες καθώς προτεραιότητα έχει η πόλη και όχι οι επιδιώξεις των κομμάτων. 

Παράλληλα συμφώνησαν ότι στόχος θα πρέπει να είναι η συγκρότηση ενός πλειοψηφικού ρεύματος ικανού να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης. «Διαπιστώσαμε ότι έχουμε πολλά κοινά σημεία και συμφωνούμε σε πολλά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πόλη», ανέφερε στο ethnos.gr ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αβαρλής μετά το τέλος της συνάντησης. 

Από την άλλη πλευρά Βούγιας-Νυφούδης τόνισαν ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει κατακερματισμός του χώρου της κεντροαριστεράς αλά να υπάρξει συνένωση δυνάμεων ώστε ο χώρος να εκπροσωπηθεί με αξιώσεις στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

δήμος ΘεσσαλονίκηςΣπύρος Βούγιας