Πολιτική|28.11.2019 12:24

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση Τσίπρα στο μανιφέστο των 53+ θα δοθεί στο ΣΕΦ

Βούλα Κεχαγιά

Εν αναμονή της παρουσίασης της σύνθεσης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην πορεία προς το Συνέδριο τελεί η Κουμουνδούρου, καθώς το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί στο ΣΕΦ η πρώτη της πανηγυρική συνεδρίαση.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται άλλωστε και η παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (επιστρέφει Πέμπτη βράδυ από το Παρίσι)  ο οποίος θα δώσει και τον τόνο για την διεύρυνση του κόμματος και το άνοιγμά του προς την κοινωνία.

Θα είναι όπως αναμένεται η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα σε κομματική συνεδρίαση μετά το μανιφέστο των 53+ κι έχει σημασία να διαπιστωθεί εάν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν αναφορές σε θέματα που έθιξε η κίνηση όπως πχ η ονομασία του κόμματος, ο παραταξιακός της χαρακτήρας και η επιμονή στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν αμιγώς ένα αριστερό ακροατήριο.

Με ενδιαφέρον εξάλλου αναμένονται και οι παρεμβάσεις των στελεχών της πλειοψηφίας του κόμματος που μέχρι στιγμής κρατούν χαμηλούς τους τόνους και δεν έχουν δώσει πάτημα για εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Είναι ωστόσο γεγονός πως από την πλευρά της πλειοψηφίας διατυπώνεται η άποψη πως η ονομασία ΣΥΡΙΖΑ πρέπει μεν να διατηρηθεί αλλά πιθανότατα με μία προσθήκη που θα σηματοδοτεί και την διεύρυνση πχ Πράσινη ή Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα, η ΚΕΑ θα απαρτίζεται από περίπου 600 μέλη, ενώ θα συγκροτηθεί κι ένα σαφώς μικρότερο πολιτικό όργανο που θα έχει τον συντονισμό της δραστηριότητας στην πορεία προς το Συνέδριο που έχει προσδιοριστεί για την ερχόμενη άνοιξη. Η ΚΕΑ θα συγκροτείται από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το Συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας,  ευρωβουλευτές,  πρώην βουλευτές, εκπροσώπους Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γραμματείς νομαρχιακών επιτροπών, εκπροσώπους φορέων αλλά και άλλα πρόσωπα που έχουν προταθεί και συμβολίζουν την διεύρυνση.

Το Πολιτικό Συμβούλιο της ΚΕΑ θα συγκροτείται από την σημερινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εκπροσώπους της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει την πορεία του προς τον λαό με επόμενο σταθμό την Αλεξανδρούπολη.

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας