Πολιτική|29.11.2019 07:41

ΣΥΡΙΖΑ: Σημαντικό βήμα για τη διεύρυνση του κόμματος - Η σύνθεση της ΚΕΑ

Βούλα Κεχαγιά

Έχοντας  προκαλέσει ήδη την προσοχή της κοινής γνώμης και των πολιτικών του αντιπάλων, με την δημοσιοποίηση της σύνθεσης της  Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) , ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία ετοιμάζεται για την πρώτη της συνεδρίαση στο ΣΕΦ που σηματοδοτεί ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην πορεία διεύρυνσης του κόμματος.

Η ΚΕΑ  αριθμεί 694 μέλη και επί της ουσίας πιστοποιεί μία πολύπλευρη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή πρώην βουλευτών, στελεχών και συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ αλλά και διακεκριμένων στελεχών της ανανεωτικής αριστεράς.

Βεβαίως το όνομα-έκπληξη που πλαισιώνει την λίστα της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης είναι αυτό της Ρεγγίνας Βάρτζελη, της πιο στενής συνεργάτιδας του Γιώργου Παπανδρέου πριν και κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του με καθήκοντα γενικής γραμματέως στο πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και διευθύντριας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο εφαρμογής του πρώτου μνημονίου.

Όπως ήδη έγραψε το ethnos.gr η Ρεγγίνα Βάρτζελη συναντήθηκε προ ημερών με τον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο συζήτησε  αναφορικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου, ενώ τις επόμενες ημέρες τής γνωστοποιήθηκε τηλεφωνικώς ότι θα συμμετέχει στην ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην ΚΕΑ συμμετέχουν και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από όλες τις περιόδους, όπως οι Ρούλης Κοκκελίδης, Θανάσης Οικονόμου, Χρύσα Μανωλιά , Δημήτρης Παλαιοθόδωρος, Μαρία Θεοχάρη  και Γιώργος Κασσάρας. Επίσης στην Επιτροπή έχουν ενταχθεί και στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς όπως ο Αντώνης Λιάκος, ο Αχιλλέας Μητσός , Δανάη Μυλωνάκη, Φώτης Προβατάς, Ηλίας Νικολακόπουλος, Δημήτρης Αγανίδης , Αντώνης Ρουπακιώτης  αρκετοί από τους οποίους συμμετέχουν έπειτα από επαφές που είχαν με τον Νίκο Μπίστη. Επίσης συμμετέχει ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Από συνδικαλιστές κυριαρχούν τα ονόματα των Νίκο Αδαμίδη (ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ) και Γιώργου Αλεξανδράκη (ΕΥΔΑΠ). Μέλη της ΚΕΑ που συζητούνται επίσης στα ΜΜΕ ορίστηκαν οι Σταμάτης Κραουνάκης και Απόστολος Γκλέτσος.

Βεβαίως, στην ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία συμμετέχουν όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης αυτοδιοικητικά στελέχη (Τίνα Καφατσάκη, Άκης Κατωπόδης), πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής νομαρχιακών οργανώσεων αλλά και νυν βουλευτές και ευρωβουλευτές που δεν είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης συνεδριάζει αύριο το μεσημέρι στο ΣΕΦ, για την σημειολογία στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη , με το ΚΙΝΑΛ να κάνει λόγο για λίστα ανθρώπων που σηματοδοτούν την αναπαλαιωμένη ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑ