Πολιτική|03.12.2019 10:51

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Ποιοι υπουργοί θα είναι παρόντες

Newsroom

Στη συνάντηση, την οποία όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ζήτησε η τουρκική πλευρά, εν αντιθέσει με όσα λέει η Άγκυρα, θα είναι παρόντες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 ώρα Λονδίνου.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζήτησε να συναντηθούμε. Και θα τα συζητήσουμε όλα αυτά εκεί», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την αναχώρησή του για την αγγλική πρωτεύουσα, ξεκαθαρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν συζητάει με κανέναν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα μπορεί να προβεί σε όποια βήματα θέλει. Όπως διατηρούμε κι εμείς το δικαίωμα να προβούμε στα δικά μας. Και θα προβούμε κι εμείς στα δικά μας. Ό,τι χρειαστεί και αν χρειαστεί ανά πάσα στιγμή θα γίνει. Αλλά θέλω να γνωρίζετε το εξής. Και όλα τα έθνη να το μάθουν. Η Ελλάδα, η Αίγυπτος και στην άλλη πλευρά και η Νότια Κύπρος, ό,τι και να κάνουν οι τρεις τους, πλέον δεν επηρεάζουν τα βήματά μας με τη Λιβύη. Γιατί εμείς συμφωνήσαμε γραπτώς με τη Λιβύη, υπογράψαμε. Και πιστεύω ότι θα έρθει στη βουλή και θα περάσει με συντριπτική πλειοψηφία. Κι αφού περάσει από τη βουλή, έπειτα θα αρχίσει να ισχύει», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΑνατολική ΜεσόγειοςΝΑΤΟΚυριάκος Μητσοτάκης