Πολιτική|04.12.2019 00:27

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ o Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα (pics & vid)

Newsroom

Στη δεξίωση που παραθέτει η βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στο Μπάκιγχαμ παραβρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, με αφορμή την επετειακή σύνοδο για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας που γίνεται στο Λονδίνο.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης στο Λονδίνο συναντήθηκε με επενδυτές, στα γραφεία της Goldman Sachs και τους κάλεσε να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης - αλλά και ευρύτερα - η Ελλάδα απολαμβάνει αυτή τη στιγμή τα αγαθά της πολιτικής σταθερότητας καθώς έχει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση με ορίζοντα ως το 2023, η οποία στηρίζει τις επενδύσεις που μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η συνάντηση του ζεύγους Μητσοτάκη με τη βασίλισσα Ελισάβετ

ΑP photo

H Μαρέβα Μητσοτάκη φόρεσε ένα εντυπωσιακό, μακρύ, αμάνικο φόρεμα, σε πράσινο χρώμα, ενώ είχε τα μαλλιά της πιασμένα. Αργότερα απόψε, ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του θα παρακαθίσουν στο δείπνο που θα παραθέσει στους αρχηγούς των κρατών του ΝΑΤΟ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Η φωτογραφία των ηγετών του ΝΑΤΟ με τη βασίλισσα Ελισάβετ

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ έβγαλαν οικογενειακή φωτογραφία μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο. Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε δίπλα στην Άνγκελα Μέρκελ, πίσω από τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον.

ΑP image

Την ίδια ώρα, μέσα από μια σειρά αναρτήσεων στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Twitter η βασίλισσα Ελισάβετ μας βάζει… μέσα στην δεξίωση.

Σε μια από αυτές, μάλιστα, απεικονίζεται και το πρωθυπουργικό ζεύγος της Ελλάδας.

T

Μετά την βασίλισσα... η συνάντηση με Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

– Στις 11.45 ώρα Ελλάδας θα παραστεί στην τελετή για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ.

– Στις 12.00 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένη η έναρξη της συνεδρίασης στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

– Στις 15.00 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που υλοποιούν τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες.

– Στις 16.30 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βασίλισσα ΕλισάβετΜαρέβα ΓκραμπόφσκιΜπάκιγχαμΚυριάκος Μητσοτάκης