Πολιτική|12.12.2019 15:53

Κασιμάτη: Το «μπάτσοι, γουρούνια» προκάλεσε τις αντιδράσεις Μπογδάνου και αστυνομικών

Newsroom

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα σχόλιο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, στο Facebook. Η βουλευτής Β' Πειραιά -κάτω από ένα screenshot από το δελτίο της ΕΡΤ- στο οποίο αναγραφόταν λανθασμένα η Ντόρα Μπακογιάννη ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε το επίμαχο σχόλιο: «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι». Μάλιστα η κυρία Κασιμάτη επανήλθε με νέο σχόλιο, τονίζοντας ότι αστειευόταν και επιτέθηκε στην «Ομάδα Αλήθειας».

«Προφανώς αστειευόμουν, κάνοντας μια επίκαιρη ρίμα αλλά η Ομάδα Αλήθειας καραδοκεί και σε διαλόγους μεταξύ φίλων, ως ρουφιάνοι που είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

«Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αποδείξουμε αν ως επαγγελματίες εργαζόμενοι, και μάλιστα στην Περιφέρεια του Πειραιά που πολιτεύεται η κα Βουλευτής, είμαστε «Γουρούνια και Δολοφόνοι», αυτό άλλωστε απαντάται καθημερινά από το έργο μας, υπηρετώντας και προστατεύοντας τον πολίτη, με υπέρβαση του ωραρίου εργασίας μας, με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας ή και της ζωής μας, με μηδαμινά μέσα, ακόμη και με χρήματα από την τσέπη μας που τα στερούνται οι οικογένειές μας, καθώς επίσης και από τους χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες νεκρούς συναδέλφους μας», αναφέρει η ανακοίνωση, καταλήγοντας πως αφήνει «στην κρίση του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα της Τοπικής Κοινωνίας την κα Βουλευτή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μπογδάνος: Ο Τσίπρας θα διαγράψει την Κασιμάτη;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος με ανάρτησή του στο Facebook τοποθετήθηκε επί του θέματος. Μάλιστα έχει κάνει mention στην ανάρτηση τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Ερωτάται από εδώ ο Αλέξης Τσίπρας προτού ερωτηθεί και από βήματος ολομελείας. Θα διαγραφεί η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β Πειραιά, κα Νίνα Κασιμάτη, για το σύνθημα «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι» που ανήρτησε στο facebook; Εκφράζει το ήθος αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ; Απηχεί το σύνθημα την κομματική αντίληψη;» 

αστυνομίαΣΥΡΙΖΑεπεισόδιαΝίνα ΚασιμάτηΚωνσταντίνος Μπογδάνος