Πολιτική|12.12.2019 13:19

Novartis: Αποκαλυπτικό έγγραφο του FBI κατέθεσε ο Γιάννης Αγγελής

Newsroom

Έγγραφο του FBI δείχνει ότι από το 2017 ο αντεισαγγελέας, Ιωάννης Αγγελής, είχε ενημερώσει την εισαγγελία Διαφθοράς τουλάχιστον πως δεν έχει στοιχεία για χρηματισμό ή εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis κατέθεσε ο ίδιος στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Στο έγγραφο που είναι έκθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ οι αμερικανικές Αρχές δίνουν απαντήσεις σε τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα που τους θέτει η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, αναφορικά με στοιχεία που διαθέτουν για χρηματισμούς Ελλήνων γιατρών, αξιωματούχων και πολιτικών.

Το FBI αναφέρει ότι διαθέτει στοιχεία μόνο για χρηματισμούς γιατρών. Φθάνοντας, μάλιστα, στο τελευταίο ερώτημα που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα κάνει σαφές ότι «δεν παρασχέθηκαν πληροφορίες για το κατά πόσο οι ανωτέρω ή άλλα πρόσωπα επηρέασαν με οιονδήποτε τρόπο την πολιτική τιμολόγησης φαρμάκων στην Ελλάδα».

Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία που εστάλη στην Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018 κατά πρώην πρωθυπουργών και υπουργών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αν και ήταν στην κατοχή της κυρίας Τουλουπάκη.

Είχαν βάλει την Τουλουπάκη να βρει ποιος είναι ο «Ρασπούτιν»

Ο κ. Αγγελής φέρεται να ισχυρίστηκε ακόμα απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή για το πώς βγήκε το ψευδώνυμο «Ρασπούτιν»: «Τον Ρασπούτιν τον ήξεραν ακόμη και οι πέτρες στον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία Εφετών. Είχε γίνει μάλιστα και καταγγελία από συνταξιούχο δικηγόρο που ζητούσε να βρούμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν. Την καταγγελία η Δημητρίου την ανέθεσε στην Τουλουπάκη. Εγώ τότε μάλιστα της είπα «Είσαι καλά; Βάζεις την Τουλουπάκη να βρει ποιος είναι ο Ρασπούτιν;». Τελικά η Τουλουπάκη είπε ότι αυτή δεν έχει καμία αρμοδιότητα και έστειλε την υπόθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο τελικά την έβαλε στο αρχείο».

Σε ερώτηση αν γνωρίζει λεπτομέρειες για την σχέση Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη ο κ. Αγγελής φέρεται να είπε: «Η Τουλουπάκη ήταν το παιδί του Παπαγγελόπουλου στην εισαγγελία Πρωτοδικών».

NovartisΓιάννης Αγγελής