Πολιτική|12.12.2019 16:11

Ντόρα «ψηφίζουν» οι πολίτες για γυναίκα-Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αντώνης Γκιόκας

Η συζήτηση για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει φουντώσει για τα καλά. Ονόματα ακούγονται πάρα πολλά, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απαντήσει επανειλημμένως ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί πριν τις αρχές του νέου έτους.

Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, δεν κρύβουν ότι συζητείται έντονα η περίπτωση να προταθεί για πρώτη φορά κάποια γυναίκα. Έτσι, η εταιρία δημοσκοπήσεων MRB ρώτησε τους πολίτες για αυτό το ενδεχόμενο, δίνοντας ορισμένα ονόματα γυναικών για να τα αξιολογήσουν.

Δημοφιλέστερη σε αυτή τη λίστα αναδείχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, συγκεντρώνοντας το 32.2% θετικών γνωμών. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, γεγονός που δεν προκαλεί καμία εντύπωση, καθώς προηγούμενες αντίστοιχες μετρήσεις την έχουν κατατάξει πρώτη ανάμεσα σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και αρκετά δημοφιλή ανάμεσα στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, ακόμα και της Αριστεράς.

Δεύτερη είναι η πανεπιστημιακός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ με 31.3%, ενώ με μεγάλη απόσταση ακολουθούν η Μαριέττα Γιαννάκου, η Μαρία Δαμανάκη, η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, η Άννα Διαμαντοπούλου και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Νέα ΔημοκρατίαπαραπολιτικάΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝτόρα ΜπακογιάννηΠρόεδρος της Δημοκρατίας