Πολιτική|01.12.2018 10:20

Ημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το Πράττω του Νίκου Κοτζιά

Newsroom

Hμερίδα με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πυλώνας Δημοκρατίας, κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης» οργανώνει σήμερα στις 11:00 στο ξενοδοχείο Novotel Athenes (Μιχαήλ Βόδα 4-6) η Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κίνησης “Το ΠΡΑΤΤΩ πιστεύει στην ενίσχυση του ρόλου της Τ.Α., στη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων και πόρων που διαθέτει, στην κατάργηση των υπερβολικών γραφειοκρατικών ελέγχων που στραγγαλίζουν την πρωτοβουλία και οδηγούν σε τεράστιες καθυστερήσεις. Προτείνει τη διαμόρφωση ενός ολιστικού σχεδίου σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια που θα στοχεύει στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής”.

Το ΠΡΑΤΤΩ υπογραμμίζοντας ότι «οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έπληξαν βαρύτατα την Ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια» θεωρεί πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να συμβάλει στην επούλωση των πληγών και στη διαμόρφωση ενός νέου βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου για τη χώρα«. Για πόλεις δημιουργικές και «έξυπνες» που θα ενσωματώνουν τις νέες τεχνολογίες της πληροφορίας και επικοινωνίας, για την αναβάθμισης της ποιότητας ζωής σε συνθήκες κοινωνικής συνοχής και δημοκρατίας.

Νίκος ΚοτζιάςΠράττω