Πολιτική|17.12.2019 13:28

Τουρκικές προκλήσεις, drones, προπαγάνδα και ζωντανές συνδέσεις

Newsroom

Το πρώτο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος προσγειώνεται στα Κατεχόμενα στο αεροδρόμιο της Αμμοχώστου. Η Αγκυρα, σύμφωνα με το OPEN και τον Ζήση Μούσιο, έστησε ένα ολόκληρο σόου, καθώς από νωρίς το πρωί της Δευτέρας υπήρξε ζωντανή σύνδεση σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα με την απογείωση του αεροσκάφους. 

Πρόκειται για το UAV BAYRAKTAR TB2, το οποίο κατασκευάζεται στην Τουρκία. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει τη δυνατότητα να πετά για 24 ώρες, χωρίς ανεφοδιασμό και εμβέλεια που αγγίζει τις 6.000 χλμ. Φέρει υψηλής ευκρίνειας κάμερες μέρας και νύχτας, καθώς και θερμικής απεικόνισης. Με τις απαραίτητες προσθήκες μπορεί να μεταφέρει πυραύλους αέρος και εδάφους. 

Τα τουρκικά UAV επιχειρούν ήδη και στη Λιβύη, δίνοντας σημαντικές πληροφορίες στην κυβέρνηση Σάρατζ για τις κινήσεις του εθνικού στρατού της Λιβύης, ο οποίος βρίσκεται έξω από την Τρίπολη. Πρόκειται για δέκα αεροσκάφη τύπου Bayraktar Tb2, τα οποία χειρίζονται Τούρκοι πιλότοι. 

Γι' αυτό και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προχωρά στην προμήθεια μη επανδρωμένων σκαφών από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ενώ θα γίνει και προσπάθεια κατασκευής του πρώτου ελληνικού UAV. 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του OPEN 

ΚατεχόμεναdroneΚύπρος