Πολιτική|01.12.2018 15:30

Μήνυµα κατά των καταλήψεων έστειλε ο Μητσοτάκης

Σπύρος Μουρελάτος

Ξεκάθαρος αναφορικά µε τη στάση της Νέας ∆ηµοκρατίας έναντι των εν εξελίξει καταλήψεων σχολείων, κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα, στον απόηχο της Συµφωνίας των Πρεσπών, εµφανίστηκε χθες από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πέταξε το γάντι στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Νέα ∆ηµοκρατία ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε µορφής κατάληψη. Αλλοι έχτισαν καριέρες πάνω στις καταλήψεις» είπε ο αρχηγός του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Απέρριψε, µάλιστα, εκ προοιµίου τη µετατροπή από κάποιους επιτήδειους, όπως είπε χαρακτηριστικά, του υγιούς πατριωτισµού σε έναν στείρο και ακραίο εθνικισµό: «Θα πρέπει όλοι µαζί να βρεθούµε απέναντι σε αυτούς που επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά, εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες δικές τους κοµµατικές επιδιώξεις».

∆ιευκρίνισε, πάντως, όπως το πράττουν τα τελευταία 24ωρα στις δηµόσιες τοποθετήσεις τους τα «γαλάζια» στελέχη, ότι κάθε Έλληνας έχει το δικαίωµα να διαµαρτυρηθεί απέναντι σε µία κακή συµφωνία, την οποία υπέγραψαν οι κ. Τσίπρας και Καµµένος, χωρίς, πάντως, κλειστά σχολεία.

Η υπόθεση της ∆ΕΠΑ

Εν τω µεταξύ, στην Πειραιώς θεωρούν σε κάθε περίπτωση θετική εξέλιξη τη χθεσινή δέσµευση Σταθάκη ότι η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί την επόµενη Παρασκευή στην επίκαιρη επερώτηση των βουλευτών της Ν∆ για το σκάνδαλο της ∆ΕΠΑ, και συγκεκριµένα για τις καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συµβούλου της επιχείρησης ότι ενέργειες και πράξεις του, που οδήγησαν στην εκτόξευση των χρεών της εταιρείας στο επίπεδο των 120 εκατοµµυρίων ευρώ, τελούσαν υπό την έγκριση έξι κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών.

Μάλιστα, «γαλάζιοι» επιτελικοί παράγοντες χαιρέτιζαν την ξεκάθαρη -όπως τη χαρακτήριζαν- τοποθέτηση του αρµόδιου τοµεάρχη του Κινήµατος Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, που έκανε λόγο για λεηλασία της ∆ΕΠΑ, εξέλιξη που καταρρίπτει, όπως σχολίαζαν, την επιχειρηµατολογία του Μεγάρου Μαξίµου ότι η ανακίνηση του όλου ζητήµατος αφορά σε ιδιοτελείς κοµµατικούς στόχους του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Στο µέτωπο της οικονοµίας, το Μοσχάτο παραµένει προσηλωµένο στη διττή τακτική αφενός της αποδόµησης του οικονοµικούsuccessstory, που διαφηµίζει εσχάτως η κυβέρνηση, και αφετέρου της προβολής της δικής του προγραµµατικής πρότασης.

Ειδικότερα, σε δήλωσή της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη, επικαλείται τους νέους 510.000 οφειλέτες µόνο τον µήνα Σεπτέµβριο, το 1,1 εκατοµµύριο κατασχέσεων µισθών και τραπεζικών λογαριασµών και τους 4,3 εκατοµµύρια Ελληνες που χρωστούν στην Εφορία, για να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι «ξεζουµίζει τα εισοδήµατα των Ελλήνων, προφανώς, όπως λέει και ο ίδιος, για να µην τα σπαταλάνε».

Εξάλλου, σε παρεµφερή δήλωσή του ο αναπληρωτής τοµεάρχης Οικονοµικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ανέφερε πως η κυβερνητική τακτική εξάντλησε τη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων.

Νέα ΔημοκρατίαΚυριάκος Μητσοτάκηςκαταλήψεις