Πολιτική|03.05.2019 14:46

Επίσημα υπέρ Μπελαβίλα το «Λιµάνι της Αγωνίας»

Άρης Χατζηγεωργίου

Με τον τίτλο «Βάλαµε φωτιά στα φρένα», η δηµοτική παράταξη του Πειραιά «Λιµάνι της Αγωνίας» ανακοίνωσε την απόφασή της να στηρίξει τον Νίκο Μπελαβίλα ως υποψήφιο δήµαρχο της πόλης.

Ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας είχε διατελέσει δηµοτικός σύµβουλος Πειραιά και στο διάστηµα 2006-2008. Η πρόταση υποψηφιότητάς του εγκρίθηκε οµόφωνα από την έκτακτη γενική συνέλευση της δηµοτικής κίνησης που πραγµατοποιήθηκε την Πέµπτη 29 Νοεµβρίου 2018.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «καλούµε τις δυνάµεις που συστρατεύονται σε αυτόν τον κορυφαίο αγώνα να προχωρήσουµε µαζί για µια πόλη που θα ανήκει στους κατοίκους της, για µια πόλη στον ρόλο που της αρµόζει, για µια πόλη που δεν θα είναι όµηρος των παραπολιτικών µεγαλοεπιχειρηµατικών συµφερόντων». Η υποψηφιότητα Μπελαβίλα αναµένεται να επικυρωθεί και στη συνεδρίαση της νοµαρχιακής οργάνωσης Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο µεταξύ, φαίνεται πως ξεκαθαρίζει το τοπίο και στους υπόλοιπους δήµους της ευρύτερης περιοχής γύρω από το λιµάνι του Πειραιά.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, έχει αποφασιστεί η παροχή στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ στους εν ενεργεία δηµάρχους Περάµατος Γιάννη Λαγουδάκη, Κερατσινίου-∆ραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου και Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργου Ιωακειµίδη. Εκ των τριών, οι δύο πρώτοι είχαν στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του 2014.

Σε εκκρεµότητα παραµένει η συζήτηση για παροχή στήριξης στον νυν δήµαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιµάτη.

Νίκος ΜπελαβίλαςΔημοτικές εκλογέςΠειραιάς